ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛ.ΣΥΛ.ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΑΨ

 

ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

1890/2-10-19

ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η Αθήνα (με το μικρό ποσοστό πρασίνου 2,5m2/κάτοικο, όταν το ανεκτό διεθνώς όριο επιβίωσης είναι 10m2/άτομο), έχει ανάγκη από μεγάλα Μητροπολιτικά πάρκα, αλλά και μικρότερα σε επίπεδο γειτονιάς, για επικοινωνία, ψυχαγωγία, χαλάρωση, πικ-νικ, πολιτιστική δημιουργία, αλλά και καταφύγιο σε περίπτωση μεγάλων καταστροφών (σεισμός, καύσωνας, πλημμύρες κ.λπ.)

Παράλληλα οι χώροι πρασίνου βελτιώνουν τις μικροκλιματικές συνθήκες φιλτράρουν τον αέρα (απορροφούν αιωρούμενα σωματίδια) και μετριάζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Εκφράζουμε επομένως την αγανάκτησή μας, επειδή εν ονόματι του «εθνικού στόχου» της ανάπτυξης με οποιοδήποτε κόστος για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας

Παραχωρείται, η πανέμορφη παραθαλάσσια δημόσια έκταση των 6.200,00 στρεμμάτων, του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, έναντι «πινακίου φακής» στην εταιρεία Lamda του ομίλου Λάτση, προκειμένου να ανεγερθεί πολεοδομικό συγκρότημα 30.000 κατοίκων, που θα περιλαμβάνει φαραωνικών διαστάσεων κατασκευές, που αλλοιώνουν βάναυσα το πανέμορφο Αττικό τοπίο και τις ακτές.

Συγκεκριμένα προβλέπονται: έξι (6) ουρανοξύστες (ύψους 200,00 μ), πολύ πιο πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης (με ύψος 140,00μ) μεγάλα ξενοδοχεία, παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, νοσοκομεία, κτίρια γραφείων, συνεδριακά κέντρα, τεράστιο καζίνο, νέα μεγάλη μαρίνα για τον ελλιμενισμό σκαφών με μήκος έως 80 μ., γήπεδο γκολφ κ.λπ.

Ας σημειωθεί ότι στην αντίληψη «γη και ύδωρ» στον επενδυτή για τη μεγιστοποίηση των υπερκερδών του, παραδίδεται σ΄ αυτόν, με πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων (δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες κ.λπ.).

Ανησυχούμε επίσης έντονα επειδή αυτή η πολιτική της εκποίησης – τσιμεντοποίησης των καλύτερων δημόσιων, πανέμορφων, παραθαλάσσιων περιοχών (φιλέτων), επεκτείνεται σ΄ όλη την Ελλάδα (όπως π.χ. Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Ρόδος, Μύκονος, Κρήτη, ακατοίκητο νησάκι (NATURA) «Οξυά» Ιονίου, ακατοίκητο κατάφυτο (με ελιές), νησάκι «Αλατάς» του Παγασητικού Κόλπου κ.λπ.)

Υπάρχει εναλλακτική λύση για το Ελληνικό.

Είναι η πρόταση που επεξεργάστηκε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), και προβλέπει τη δημιουργία σ΄ όλη την έκταση (πρώην Αεροδρόμιο και παραλιακή ζώνη), ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου, χωρίς καμία νέα δόμηση και με επανάχρηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων για ήπιας μορφής πολιτιστικών, αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όλοι μαζί φορείς και κινήσεις πολιτών

πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε τη δράση μας

Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε

στις επόμενες γενεές, μια Αθήνα με μέλλον

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος       Η Γραμματέας

Μ.Ζωίδης          Ε.Παπαδήμα                                                                                  

Να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις - Ψήφισμα Δ.Σ

1905/2-10-19

 

Να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις

Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

 

Με βάση την πάγια θέση μας, για ειρηνική συνύπαρξη των λαών και σύμφωνα με επανειλημμένες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων μας,

          Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδος – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις, που πρέπει να κλείσουν, μια που λειτουργούν ως ορμητήρια πολέμων και επεμβάσεων, με τις γνωστές συνέπειες (εμφύλιοι πόλεμοι, ανθρώπινες απώλειες, καταστροφή υποδομών, έξαρση προσφυγικών ροών κλπ), για την εξυπηρέτηση ευρύτερων γεωπολιτικών ανταγωνισμών και συμφερόντων των ενεργειακών κολοσσών.

          Ας σημειωθεί επίσης ότι η ύπαρξη των βάσεων λειτουργεί και ως «μαγνήτης» πιθανόν επιθέσεων στη χώρα μας.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 18-4-2018

Αρ. Πρωτ. 1748/18-4-2018

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

 

Καταδικάζουμε την πρόσφατη ιμπεριαλιστική, πυραυλική επιδρομή στη Συρία, των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας με την στήριξη – ανοχή και των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που βασίστηκε στα γνωστά και από το παρελθόν (όπως η εισβολή στο ΙΡΑΚ το 2003 για τα ανύπαρκτα Μέσα Μαζικής Καταστροφής του Σαντάμ), προσχήματα.

Για μια ακόμη φορά δε διστάζουν να καταστρέφουν και να διαμελίζουν κράτη, με πραγματικό στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων διέλευσής τους, καθώς και των σφαιρών επιρροής.

Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες (ανθρώπινες απώλειες, φτώχεια, προσφυγιά κ.λπ.) είναι υπαρκτός όχι μόνο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η χώρα μας έχει υποχρέωση, ανταποκρινόμενη στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, όχι μόνο να μην έχει καμία εμπλοκή, αλλά και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση (με κλείσιμο βάσεων, επιστροφή Ελλήνων στρατιωτών από αποστολές εκτός συνόρων κ.λπ.), στα επικίνδυνα, τυχοδιωκτικά, απάνθρωπα σχέδιά τους.

Ο Σύλλογός μας θα συμβάλλει ακόμη πιο πολύ μέσα από την κοινή δράση φορέων και κατοίκων για την παραπέρα ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος στους Αμπελόκηπους και την ευρύτερη περιοχή, και την κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι λαοί μπορούν και πρέπει να χαράζουν το μέλλον τους δίχως ξένες επεμβάσεις.

Αλληλεγγύη, φιλία, ειρήνη με όλους τους λαούς

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας

 

      Μ. Ζωίδης                                                                          Ε. Παπαδήμα

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταφέροντας τα αισθήματα των γειτόνων μας, όπως έχουν εκφραστεί επανειλημμένα σε συζητήσεις, ανοιχτές συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου μας, για μια ακόμη φορά.

Εκφράζουμε την ανησυχία, την αγωνία και την αγανάκτηση που βιώνουμε τρία χρόνια τώρα με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ολοένα αυξανόμενη ανεργία που πλησιάζει το 30%, τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και την επιστροφή σε συνθήκες εργασίας πριν από μισό αιώνα, τα λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις, τα φορολογικά βάρη και τα ληστρικά χαράτσια, την πλήρη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών (υγεία, πρόνοια, παιδεία), την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και βέβαια την αποτελμάτωση των προβλημάτων της γειτονιάς μας.

Φτάνει πια! Είναι η στιγμή που η αγανάκτησή μας πρέπει να μετατραπεί σε καθημερινό αγώνα όχι μόνο για να μην ψηφιστούν τα νέα εξοντωτικά μέτρα, αλλά και για να ανατραπούν όλα τα προηγούμενα, που μας έχουν οδηγήσει σ΄ έναν εργασιακό μεσαίωνα, επιτείνουν την ύφεση, σπρώχνουν τα παιδιά μας στη μετανάστευση και ευτελίζουν τις ζωές μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με την κινητοποίηση των κατοίκων ώστε να συμβάλλουμε στην ανατροπή αυτής της κατάστασης που είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα μας και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Δεν πρέπει να πληρώνουμε την κρίση και τα χρέη για τα οποία δεν ευθυνόμαστε.

Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης (και όχι της φιλανθρωπίας) για αξιοπρεπή διαβίωση, δουλειά για όλους με δικαιώματα για όλους, ενώ συγχρόνως θα αναπτύσσουμε την ερασιτεχνική δημιουργία και θα προωθούμε τα κοινά προβλήματα της γειτονιάς μας ώστε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να μην επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί παραπέρα η ποιότητας της ζωής μας.