Αρ. Πρωτ. 1748/18-4-2018

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

 

Καταδικάζουμε την πρόσφατη ιμπεριαλιστική, πυραυλική επιδρομή στη Συρία, των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας με την στήριξη – ανοχή και των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που βασίστηκε στα γνωστά και από το παρελθόν (όπως η εισβολή στο ΙΡΑΚ το 2003 για τα ανύπαρκτα Μέσα Μαζικής Καταστροφής του Σαντάμ), προσχήματα.

Για μια ακόμη φορά δε διστάζουν να καταστρέφουν και να διαμελίζουν κράτη, με πραγματικό στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων διέλευσής τους, καθώς και των σφαιρών επιρροής.

Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες (ανθρώπινες απώλειες, φτώχεια, προσφυγιά κ.λπ.) είναι υπαρκτός όχι μόνο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η χώρα μας έχει υποχρέωση, ανταποκρινόμενη στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, όχι μόνο να μην έχει καμία εμπλοκή, αλλά και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση (με κλείσιμο βάσεων, επιστροφή Ελλήνων στρατιωτών από αποστολές εκτός συνόρων κ.λπ.), στα επικίνδυνα, τυχοδιωκτικά, απάνθρωπα σχέδιά τους.

Ο Σύλλογός μας θα συμβάλλει ακόμη πιο πολύ μέσα από την κοινή δράση φορέων και κατοίκων για την παραπέρα ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος στους Αμπελόκηπους και την ευρύτερη περιοχή, και την κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι λαοί μπορούν και πρέπει να χαράζουν το μέλλον τους δίχως ξένες επεμβάσεις.

Αλληλεγγύη, φιλία, ειρήνη με όλους τους λαούς

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας

 

      Μ. Ζωίδης                                                                          Ε. Παπαδήμα