Αίθουσες στο ΚΑΠΑΨ για το παιδί 2017-2018

Αίθουσες στο ΚΑΠΑΨ για το παιδί

Μία αίθουσα αξιοποιείται από το <<μεγάλο μας σπίτι>> που υποστηρίζεται από το Δήμο Αθηναίων ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδία 0~4 ετών

 

Ώρες λειτουργίας :

Δευτέρα 10.00 π.μ. ~ 1.00 μ.μ

Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη , Σάββατο 4.00 μ.μ ~ 7.00 μ.μ

 

Μία αίθουσα αξιοποιείται ως βρεφική - νηπιακή βιβλιοθήκη για ηλικίες 0 ~ 5 ετών.

Ώρες λειτουργίας :

Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη ,Παρασκευή

10.00 π.μ ~ 5.00 μ.μ

Σάββατο 10.00 μ.μ ~ 2.00 μ.μ

 

Μία αίθουσα αξιοποιείται ως παιδική εφηβική βιβλιοθήκη για ηλικίες 6 ~ 15 ετών

Ώρες λειτουργίας :

Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη ,Παρασκευή

10.00 π.μ ~ 5.00 μ.μ

Σάββατο 10.00 μ.μ ~ 2.00 μ.μ

 

Αίθουσες αξιοποιούνται ως συμβουλευτικός σταθμός από το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Ιστορικό αγώνων για το πάρκο ΚΑΠΑΨ

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1485/8-1-2016

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ (Κάτοικοι και Φορείς) ΑΠΑΙΤΕΙ

1) Να δοθεί κατά χρήση στο σύλλογό μας, ο χώρος του πάρκου ΚΑΠΑΨ(είσοδος από οδό Λάκωνος 9). Δηλαδή: μικρή αίθουσα 30 μ2 και μεγαλύτερη 100 μ2.

2) Να αξιοποιηθεί μια μεγάλη αίθουσα 100 μ2 επί του πάρκου ΚΑΠΑΨ (υπάρχουν συνολικά 5) για Λέσχη Φιλίας – ΚΑΠΗ.

Αγαπητοί Γείτονες

Για μια ακόμη φορά όλη η γειτονιά (εκατοντάδες κάτοικοι και όλοι οι φορείς με σχετικά υπομνήματά τους), Απαιτεί από το Δήμο Αθηναίων

1) ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΠΑΨ (είσοδος από οδό Λάκωνος 9)

α) Γιατί η δημιουργία του πάρκου ΚΑΠΑΨ, είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων και της κοινής δράσης όλων των φορέων, που ο σύλλογό μας πρωτοστάτησε.

β) Γιατί με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά τμήματα που διαθέτει, όπως: πολιτιστικά (χορός, θέατρο, χορωδία, ζωγραφική, φωτογραφία, θεατρικό παιχνίδι, ραπτική, κινηματογράφος, εκδρομές, περιηγήσεις μουσείων, μουσική ειρήνη κ.λπ.), περιβαλλοντικά (Γουδή, οικόπεδο ΔΕΗ, προσφυ-γικά, Αττικό Άλσος, παρκάκια περίπτερο Μετρό Πανόρμου κ.λπ.), Κοινωνικών αναγκών (Αλληλεγγύη, Γηροκομείο, Εκδρομές, κ.λπ.), αλλά και τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογός μας (συσκέψεις, συζητήσεις, ημερίδες, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές – ποιητικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα, βραδιές παραμυθιού κ.λπ.), το πάρκο θα αποτελέσει σημαντική εστία πολιτιστικής – ερασιτεχνικής δημιουργίας, προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών, ενώ παράλληλα έτσι θα εξασφαλιστεί και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

Ας σημειωθεί ότι η πρόταση του Δήμου Αθηναίων προς το ΕΣΠΑ αναφέρει χρήση στο υπόγειο «Γραφείο τοπικού συλλόγου» υπονοώντας προφανώς το σύλλογό μας, ενώ και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1785/18-12-2014), αναφέρει «Υπόγειο: χρήση μέσω του ΟΠΑΝΔΑ για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, κατά προτεραιότητα Πολιτιστικών Συλλόγων της γειτονιάς» (Δηλαδή κύρια του συλλόγου μας).

Είναι αυτονόητο πως η μακρόχρονη στενή συνεργασία και κοινή δράση του συλλόγου μας με όλους τους άλλους φορείς της γειτονιάς μας, εγγυάται πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, όποτε οι άλλοι φορείς επιθυμούν για κάποια εκδήλωσή τους, τη μεγάλη αίθουσα του υπογείου.

2) ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ – ΚΑΠΗ

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της γειτονιάς μας, πρέπει να

αποκτήσουν το δικό τους στέκι, ιδιαίτερα αυτή την

περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης.

3) Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε (1785/18-12-2014), να αξιοποιήσει τις 5 μεγάλες αίθουσες επί του πάρκου ως εξής:

  • Δύο (2) αίθουσες συνεχόμενες να δοθούν στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν Σ επ) «Μίρτιλλο Καφέ» που ιδρύθηκε το 2013.

  • Μια (1) αίθουσα να αξιοποιηθεί ως παιδική βιβλιοθήκη.

  • Μια (1) αίθουσα να λειτουργήσει ως βρεφική – νηπιακή βιβλιοθήκη με την ευθύνη του σωματείου «Διαβάζοντας μεγαλώνω» που ιδρύθηκε το 2013.

  • Μια (1) αίθουσα να αξιοποιηθεί ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για το παιδί με την ευθύνη του σωματείου «Η παιδική ηλικία και Γονεϊκότητα – το μεγάλο μας σπίτι».

Επισημαίνουμε πως και η πολύ μεγάλη αίθουσα (πάνω απ΄ το υπόγειο) επί του πάρκο, που χωρίστηκε σε 5 μικρότερες, θα αξιοποιηθεί από το «τμήμα Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ)».

4) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποβαθμίσουμε τη χρησιμότητα των παραπάνω χρήσεων.

Μάλιστα, απ΄ την πλευρά μας θα συμβάλλουμε για την επιτυχία των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

Όμως δεν είναι δυνατόν να μην ικανοποιούνται οι βασικές πρωταρχικές μας ανάγκες της γειτονιάς μας, που είναι να αποκτήσουμε όλοι εμείς οι γείτονες (κάτοικοι, παιδιά, ηλικιωμένοι), τα δικά μας στέκια (χώρους επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, αλληλεγ-γύης, πολιτιστικής δημιουργίας).

Ο Δήμος Αθηναίων έχει υποχρέωση να ακούσει τη φωνή της λογικής, τη φωνή της γειτονιάς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Μ. Ζωίδης                                                       Ε. Παπαδήμα

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ 24/2/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ

(έκτασης 10 στρεμμάτων: Τριφυλλίας και Λάμψα)     

1498/24-2-2016

 

Αγαπητοί Γείτονες,

Ο Σύλλογός μας αισθάνεται χαρά και υπερηφάνεια για την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης των αιθουσών του πάρκου ΚΑΠΑΨ (τα εγκαίνια από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη θα γίνουν Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ώρα 11.30 στην αίθουσα του Πάρκου, είσοδος Λάκωνος 9), αφού η δημιουργία του πάρκου και η διατήρηση – ανακαίνιση των αιθουσών είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων, πάνω από 60 χρόνια, στους οποίους αγώνες πρωτοστάτησε ο σύλλογός μας από την ίδρυσή του το 1959, (παραστάσεις, υπογραφές, συγκεντρώσεις, πορείες, δενδροφυτεύσεις, δικαστικούς αγώνες, εκδηλώσεις στο χώρο κ.λπ.).

 

Α) ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1)Συμβάλλαμε ουσιαστικά για να μετεγκατασταθούν το 1994 οι διαμένοντες στο χώρο ανάπηροι σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στους Αγ. Αναργύρους.

Το κτιριακό συγκρότημα ΚΑΠΑΨ (Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτών Αναπήρων Ψυχικού) οικοδομήθηκε το 1956-57.

2)Αποτρέψαμε τη δημιουργία μεγάλου κτιρίου στέγασης των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, όπως επιδίωκε το Υπουργείο Οικονομικών (έγγραφο υπ΄ αριθ. 19076/ΙΒ/94), και η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) (έγγραφα υπ΄ αριθ 7861/300/25-10-94, 8497/1249/16-11-95, 4767/548/17-8-97 κ.λπ.)

Μετά από δυναμικούς αγώνες, τελικά η ΚΕΔ άλλαξε τα αρχικά της σχέδια και συμφώνησε να παραχωρηθεί ο χώρος κατά χρήση στο Δήμο Αθηναίων για πάρκο (Απόφαση ΔΣ ΚΕΔ υπ΄ αριθ 19/24-6/99) με τα παραχωρητήρια (με αριθ πρωτ 7742/99, 9338/2001, 6589/2013 κ.λπ.)

3)Αποτρέψαμε τη δημιουργία σχολείου (έκτασης 6 στρεμμάτων) στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, όπως επιδίωκε παλιότερα ο Δήμος Αθηναίων (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 189/27-6-1994).

Οι δυναμικές αντιδράσεις του συλλόγου μας είχαν σαν αποτέλεσμα ο Δήμος Αθηναίων να αλλάξει την παραπάνω απόφασή του και να υιοθετήσει τις θέσεις του συλλόγου μας (δηλαδή ολόκληρο το ΚΑΠΑΨ πράσινο) (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 681/19-3-1996).

Ο Σύλλογός μας δικαιώθηκε στην επιλογή του να γίνει το σχολείο (ώστε να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο – Λύκειο), στο οικόπεδο της ΔΕΗ αφού ήδη οι Κτ. Υπ. (πρ ΟΣΚ), αγόρασε τα 6 στρέμματα του οικοπέδου της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα (Απόφαση Κτ Υπ Τ01/17036 στις 19/11/2014).

4)Συμβάλλαμε ουσιαστικά για να απομακρυνθούν από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων τα ράκη που επί χρόνια συσσώρευε στο χώρο ρακοσυλλέκτης (στις 20, 27/1/1996 στον υπαίθριο χώρο, και στις 13/2/2009 εντός των αιθουσών), καθώς και τα δεκάδες αυτοκίνητα που είχαν μετατρέψει το χώρο σε παρκινγκ (το Δεκέμβριο 2003).

5)Αποτρέψαμε μετά από πολύχρονο δικαστικό αγώνα την οικειοποίηση του χώρου από την Ελληνο-Αμερικανική Αδελφότητα (ΑΧΕΠΑ), που διεκδικούσε την κυριότητα του χώρου με ανύπαρκτα στοιχεία από το 1997 (θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών υπ΄ αριθ 5245/99, θετική απόφαση του Εφετείου υπ΄ αριθ. 8439/18-10-2002).

Ας σημειωθεί πως η ΑΧΕΠΑ παρενέβη στη δίκη (στις 23/3/1998), εναντίον των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, μετά από μήνυση που δεχθήκαμε από ρακοσυλλέκτη επειδή πραγματοποιήσαμε «Συμβολική δενδροφύτευση στο ΚΑΠΑΨ».

6)Καταφέραμε μετά από θετικές αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να χαρακτηριστεί ο χώρος ως πράσινο (ΦΕΚ 46/30-1-2003) και στη συνέχεια μετά από δικαστικούς αγώνες να απορριφθούν οι προσφυγές εναντίον του παραπάνω ΦΕΚ (θετική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με αριθ 2407/2009).

7)Αποτρέψαμε τη δημιουργία υπογείου γκαράζ (που θα κατέστρεφε το υψηλό πράσινο), και θα κατεδάφιζε τις υπάρχουσες αίθουσες, όπως επιδίωκαν η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) (Απόφαση ΔΣ της ΚΕΔ υπ΄ αριθ 4η/1999), αλλά δυστυχώς και οι τότε Δήμαρχοι Αθηναίων κ. Αβραμόπουλος και κ. Μπακογιάννη (επιστολή της προς το σύλλογό μας με ημερομηνία 16/9/2002).

8)Αποτρέψαμε την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει (το Νοέμβριο 2004), παράδρομο εντός του ΚΑΠΑΨ πλάι στην οδό Τριφυλλίας ώστε να διαμορφωθούν 13 θέσεις παρκαρίσματος αυτοκινήτων.

 

Β) ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ΄ αριθ 1785/18-12-2014) οι αίθουσες επί του πάρκου θα αξιοποιηθούν ως εξής:

·      Δύο (2) αίθουσες συνεχόμενες θα δοθούν στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν. Σ. Επ.) «Μύρτιλλο Καφέ».

·      Μία (1) αίθουσα θα αξιοποιηθεί ως βρεφική – νηπιακή βιβλιοθήκη (παιδιά 0 – 6 ετών).

Η λειτουργία του θα εξασφαλιστεί από τον ΟΠΑΝΔΑ και το σωματείο «Διαβάζοντας Μεγαλώνω».

·      Μια (1) αίθουσα θα αξιοποιηθεί ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για το παιδί με την ευθύνη των σωματείων «Α΄ παιδική ηλικία και Γονεϊκότητα – Το μεγάλο μας σπίτι».

·      Η μεγάλη αίθουσα (πάνω από το υπόγειο), που χωρίστηκε σε 5 μικρότερες θα αξιοποιηθεί από το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ).

 

 


Γ) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Σύλλογός μας και ανεξάρτητα αν ο Δήμος Αθηναίων δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις μας, οι οποίες σαν αποτέλεσμα πλατιάς συζήτησης με τους γειτόνους, θεωρούμε ότι εκφράζουν τις πρωταρχικές μας ανάγκες, θα συμβάλλει για την επιτυχία των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους απ΄ τις συγκεκριμένες χρήσεις των αιθουσών.

Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας:

1)   Για να δοθεί κατά χρήση στο σύλλογό μας ο χώρος του πάρκου ΚΑΠΑΨ (είσοδος από οδό Λάκωνος), θέση με την οποία συμφωνούν και όλοι οι άλλοι σύλλογοι της γειτονιάς μας, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Καμίνης καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο παλιότερα (π.χ. στο τεχνικό δελτίο της ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ αναγράφεται «Γραφείο τοπικού συλλόγου».

Εκτιμούμε βέβαια ως ιδιαίτερα θετική την θέση του ΟΠΑΝΔΑ να μας παραχωρεί το χώρο όποτε τον ζητούμε για τις εκδηλώσεις μας στη βάση της απόφασης του Δημοτικού ΣΥμβουλίου (1785/2014) «Προτεραιότητα σε Πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονιάς».

Με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο με τα πολλά πολιτιστικά τμήματα που διαθέτει (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικών αναγκών κ.λπ.) και τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, το πάρκο θα αποτελέσει σημαντική εστία πολιτιστικής – ερασιτεχνικής δημιουργίας προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών μας.

2)    Για να αξιοποιηθεί μια μεγάλη αίθουσα επί του πάρκου ΚΑΠΑΨ ως Λέσχη Φιλίας - ΚΑΠΗ

Ώστε οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της γειτονίας μας, να αποκτήσουν το δικό τους στέκι, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης.

Ας σημειωθεί πως αυτή ήταν πάντα και η θέση του Δήμου Αθηναίων (π.χ. απόφαση Δημοτικού υπ΄ αριθ 1597/27-7-2009 κ.λπ.).

Για το ΔΣ

     Ο Πρόεδρος                                                                                           Η Γραμματέας

  Μ. Ζωίδης                                                                                           Ε. Παπαδήμα

ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ Νοέμβρης 2015

  •  Να δημιουργηθεί Λέσχη φιλίας

  •  Να παραχωρηθεί κατά χρήση αίθουσα στο Σύλλογο μας

 Ποια είναι η κατάσταση στο Πάρκο

    Τον Σεπτέμβριο 2014, ολοκληρώθηκε η εργολαβία ανακαίνισης των αιθουσών στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας , Λάμψα , Λάκωνος)

    Στο πάρκο Καπάψ (έκτασης 10 στρεμμάτων) συγκεκριμένα υπάρχουν:

  α) Στο ισόγειο 5 μεγάλες αίθουσες εκάστη 115μ² και 5 μικρές εκάστη περίπου 25μ².
  β) Στο υπόγειο (είσοδος από οδό Λάκωνος), υπάρχουν 1 μεγάλη 100μ² και μία μικρή 25μ².

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

    Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (Συνεδρίαση 26η πράξη 1785/18-12-2014) καθορίστηκαν οι χρήσεις των αιθουσών ως εξής:

α) Οι αίθουσες του ισογείου

● Αίθουσα Α ( κοντά στην οδό Λάμψα)

    Χώρος για δημιουργική απασχόληση του μικρού παιδιού (κοινωνικοποίηση — πρόληψη ψυχοσωματικών δυσκολιών κλπ),

    Η λειτουργία  του θα εξασφαλιστεί από το Δήμο Αθηναίων (Αντιδήμαρχος για το παιδί ), σε συνεργασία με το σωματείο με την επωνυμία  “Α παιδική ηλικία και γονεϊκότητα  - το μεγάλο μας σπίτι „

● Αίθουσα Β (συνέχεια της αίθουσας Α)

Βρεφική - νηπιακή βιβλιοθήκη ( για παιδιά 0 –6 ετών).

    Η λειτουργία της θα εξασφαλιστεί από τον ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με το σωματείο  “ Διαβάζοντας μεγαλώνω „

    Το Διαβάζοντας μεγαλώνω είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 στην Αθήνα.

Βασικό στόχο έχει “ Να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα„

 

● Αίθουσα Γ  Παιδική βιβλιοθήκη για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους , με την ευθύνη του ΟΠΑΜΔΑ.

●Αίθουσες Δ και Ε Χώρος  αναψυχής και καλλιτεχνικών δράσεων.

    Η χρήση αυτών των δύο αιθουσών θα δοθεί στην ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική οργάνωση ) με όνομα Myrtillo.

    Το Myrtillo café  ιδρύθηκε στις 29-1-2013 και άρχισε να λειτουργεί στις 28 Οκτωβρίου 2013

    Υπάγεται στο νόμο 4019/ΦΕΚ 2011 περί κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων , οι οποίες υποχρεούνται να προσλαμβάνουν άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων με ποσοστό 40% και άνω

 ●Αίθουσες Ζ  Πρόκειται για 5 μικρές αίθουσες των 25μ² εκάστη

   Οι αίθουσες θα αξιοποιηθούν από το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών ( ΔΒΑ) .

 β) Οι αίθουσες του υπογείου (ισογείου όμως από την οδό Λάκωνος)

    Θα αξιοποιηθούν μέσω του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού Πολιτισμού , Αθλητισμού , Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) , για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις , κατά προτεραιότητα πολιτιστικών συλλόγων της γειτονιάς μας.

Ο Δήμος Αθηναίων , αγνόησε τις προτάσεις μας

    Ο Σύλλογος μας επανειλημμένα πρότεινε ορισμένες χρήσεις για τις αίθουσες , που ικανοποιούν βασικές ανάγκες των κατοίκων , οι οποίες στο μεγαλύτερο βαθμό αγνοήθηκαν από το Δήμο Αθηναίων.

    Συγκεκριμένα προτείναμε

α) Να δοθεί κατά χρήση φυσικά , η μικρή υπόγεια αίθουσα των 25μ² για γραφείο του συλλόγου μας.

    Ο Σύλλογος μας δικαιούται αυτό το γραφείο.

1) Γιατί η δημιουργία του πάρκου ΚΑΠΑΨ αλλά και η διατήρηση-ανακαίνιση των αιθουσών είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων και της κοινής δράσης όλων των φορέων που ο Πολιτιστικός Σύλλογος μας πρωτοστάτησε

2) Γιατί με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά πολιτιστικά του τμήματα και τις πολλές εκδηλώσεις του, το πάρκο θα αποτελέσει μία σημαντική εστία πολιτιστικής-ερασιτεχνικής δημιουργίας και αλληλεγγύης προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών, ενώ παράλληλα έτσι θα εξασφαλίσει και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

    Ας σημειωθεί ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνοδεύει την αίτηση για ένταξη του έργου “Αποκατάσταση κτιρίων ΚΑΠΑΨ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική (συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης) , αναφέρει σχετικά με τις χρήσεις “γραφείο τοπικού συλλόγου„ υπονοώντας σαφέστατα το σύλλογο μας σύμφωνα άλλωστε με τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων παραγόντων (Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι κλπ).

    Επισημαίνουμε επίσης ότι σε σχετικό υπόμνημα τους προς το Δήμο Αθηναίων όλοι οι φορείς της περιοχής μας, συμφωνούν να παραχωρηθεί αίθουσα κατά χρήση στο σύλλογο μας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους παρακάτω φορείς:

- Ένωση Γονέων 7ης Δημοτικής Κοινότητας

- Σύλλογοι Γονέων 16ου Λυκείου , Γυμνασίου

- Σύλλογοι Γονέων 107 , 104 Δημοτικών

- Αθλητικός όμιλος “ Πέρα Κλουμπ „ 

- Αθλητικός όμιλος Αμπελοκήπων

- Σύλλογος εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών

- Σύλλογος Κρητών Αμπελοκήπων - Ψυχικού

- Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή

- Επιτροπή Αλληλεγγύης κατοίκων.

  β) Να αξιοποιηθεί η μεγάλη υπόγεια αίθουσα των 100μ²  από το σύλλογο μας και τους άλλους φορείς της γειτονιάς μας σύμφωνα άλλωστε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 1785/18-12-2014 που ρητά αναφέρει ότι << Προτεραιότητα στη χρήση έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της γειτονιάς >>

    Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε προς την διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ την ικανοποίηση μας , επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα (από 1-1-2015) με την αξιοποίηση της αίθουσας από το σύλλογο μας, σε συνεργασία με άλλους φορείς και κινήσεις πολιτών της γειτονιάς μας, δόθηκε η δυνατότητα σε εκατοντάδες γείτονες μας μέσα απ’ τα πολλά πολιτιστικά τμήματα και εκδηλώσεις να χαρούν , να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν να δημιουργήσουν.

γ) Να αξιοποιηθεί μία μεγάλη αίθουσα για ΚΑΠΗ (Λέσχη φιλίας)

    Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να αποδεχθεί το δίκαιο και λογικό αίτημα όλων των φορέων και κατοίκων.

    Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης , ανασφάλειας και αβεβαιότητας , έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους ώστε να αποκτήσουν το δικό τους στέκι , που οι ίδιοι θα αναλάβουν να οργανώσουν και αξιοποιήσουν βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

    Ας σημειωθεί πως και το Δημοτικό Συμβούλιο με παλιότερη ομόφωνη απόφαση του συμφωνούσε στη δημιουργία Λέσχης φιλίας.

 δ) Να αξιοποιηθεί μία μεγάλη αίθουσα (κατάλληλα  διαμορφωμένη-μικρή σκηνή κλπ) , για θεατρικές παραστάσες , θεατρικό παιχνίδι , εκδηλώσεις κλπ για χρήση απ’ όλους τους φορείς , τις θεατρικές ομάδες του συλλόγου μας , τους μαθητές των σχολείων , τις κινήσεις πολιτών κλπ.

ε) Να αξιοποιηθεί μία μεγάλη αίθουσα ως κυλικείο –καφετέρια με προσιτές τιμές.

Το θέμα της χρήσης των αιθουσών θα απασχολήσει και τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, την Κυριακή πρωί στις 29/11/2015 , ώστε ανάλογα με τις εξελίξεις να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις