ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1485/8-1-2016

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ (Κάτοικοι και Φορείς) ΑΠΑΙΤΕΙ

1) Να δοθεί κατά χρήση στο σύλλογό μας, ο χώρος του πάρκου ΚΑΠΑΨ(είσοδος από οδό Λάκωνος 9). Δηλαδή: μικρή αίθουσα 30 μ2 και μεγαλύτερη 100 μ2.

2) Να αξιοποιηθεί μια μεγάλη αίθουσα 100 μ2 επί του πάρκου ΚΑΠΑΨ (υπάρχουν συνολικά 5) για Λέσχη Φιλίας – ΚΑΠΗ.

Αγαπητοί Γείτονες

Για μια ακόμη φορά όλη η γειτονιά (εκατοντάδες κάτοικοι και όλοι οι φορείς με σχετικά υπομνήματά τους), Απαιτεί από το Δήμο Αθηναίων

1) ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΠΑΨ (είσοδος από οδό Λάκωνος 9)

α) Γιατί η δημιουργία του πάρκου ΚΑΠΑΨ, είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων και της κοινής δράσης όλων των φορέων, που ο σύλλογό μας πρωτοστάτησε.

β) Γιατί με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά τμήματα που διαθέτει, όπως: πολιτιστικά (χορός, θέατρο, χορωδία, ζωγραφική, φωτογραφία, θεατρικό παιχνίδι, ραπτική, κινηματογράφος, εκδρομές, περιηγήσεις μουσείων, μουσική ειρήνη κ.λπ.), περιβαλλοντικά (Γουδή, οικόπεδο ΔΕΗ, προσφυ-γικά, Αττικό Άλσος, παρκάκια περίπτερο Μετρό Πανόρμου κ.λπ.), Κοινωνικών αναγκών (Αλληλεγγύη, Γηροκομείο, Εκδρομές, κ.λπ.), αλλά και τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογός μας (συσκέψεις, συζητήσεις, ημερίδες, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές – ποιητικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα, βραδιές παραμυθιού κ.λπ.), το πάρκο θα αποτελέσει σημαντική εστία πολιτιστικής – ερασιτεχνικής δημιουργίας, προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών, ενώ παράλληλα έτσι θα εξασφαλιστεί και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

Ας σημειωθεί ότι η πρόταση του Δήμου Αθηναίων προς το ΕΣΠΑ αναφέρει χρήση στο υπόγειο «Γραφείο τοπικού συλλόγου» υπονοώντας προφανώς το σύλλογό μας, ενώ και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1785/18-12-2014), αναφέρει «Υπόγειο: χρήση μέσω του ΟΠΑΝΔΑ για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, κατά προτεραιότητα Πολιτιστικών Συλλόγων της γειτονιάς» (Δηλαδή κύρια του συλλόγου μας).

Είναι αυτονόητο πως η μακρόχρονη στενή συνεργασία και κοινή δράση του συλλόγου μας με όλους τους άλλους φορείς της γειτονιάς μας, εγγυάται πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, όποτε οι άλλοι φορείς επιθυμούν για κάποια εκδήλωσή τους, τη μεγάλη αίθουσα του υπογείου.

2) ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ – ΚΑΠΗ

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της γειτονιάς μας, πρέπει να

αποκτήσουν το δικό τους στέκι, ιδιαίτερα αυτή την

περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης.

3) Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε (1785/18-12-2014), να αξιοποιήσει τις 5 μεγάλες αίθουσες επί του πάρκου ως εξής:

  • Δύο (2) αίθουσες συνεχόμενες να δοθούν στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν Σ επ) «Μίρτιλλο Καφέ» που ιδρύθηκε το 2013.

  • Μια (1) αίθουσα να αξιοποιηθεί ως παιδική βιβλιοθήκη.

  • Μια (1) αίθουσα να λειτουργήσει ως βρεφική – νηπιακή βιβλιοθήκη με την ευθύνη του σωματείου «Διαβάζοντας μεγαλώνω» που ιδρύθηκε το 2013.

  • Μια (1) αίθουσα να αξιοποιηθεί ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για το παιδί με την ευθύνη του σωματείου «Η παιδική ηλικία και Γονεϊκότητα – το μεγάλο μας σπίτι».

Επισημαίνουμε πως και η πολύ μεγάλη αίθουσα (πάνω απ΄ το υπόγειο) επί του πάρκο, που χωρίστηκε σε 5 μικρότερες, θα αξιοποιηθεί από το «τμήμα Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ)».

4) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποβαθμίσουμε τη χρησιμότητα των παραπάνω χρήσεων.

Μάλιστα, απ΄ την πλευρά μας θα συμβάλλουμε για την επιτυχία των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

Όμως δεν είναι δυνατόν να μην ικανοποιούνται οι βασικές πρωταρχικές μας ανάγκες της γειτονιάς μας, που είναι να αποκτήσουμε όλοι εμείς οι γείτονες (κάτοικοι, παιδιά, ηλικιωμένοι), τα δικά μας στέκια (χώρους επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, αλληλεγ-γύης, πολιτιστικής δημιουργίας).

Ο Δήμος Αθηναίων έχει υποχρέωση να ακούσει τη φωνή της λογικής, τη φωνή της γειτονιάς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Μ. Ζωίδης                                                       Ε. Παπαδήμα