ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-10-2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00μμ στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Λάκωνος 9, Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας & Λάμψα)-Τηλ.: 6944 914529, 6944 738640, 6946 509575

 

                                                                                                                                                Αθήνα 29/09/2023

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-10-2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00μμ στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ

(Τριφυλλίας & Λάμψα) Σε ανοιχτό διάλογο για τα προβλήματα της περιοχής μας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Προς: Δήμο Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, Κυβέρνηση, Δημοτικές & Περιφερειακές Παρατάξεις,  Φορείς, κατοίκους, ΜΜΕ

 

Να επιλυθούν τα Προβλήματα της Περιοχής μας

 

  Παραθέτουμε για μια ακόμη φορά, βασικά προβλήματα της περιοχής μας που δυστυχώς, παραμένουν επί πολλά χρόνια άλυτα, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας, Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας Αττικής, Κυβέρνησης.

 

 1. Να υλοποιηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, υψηλού και πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, ασύμβατες για πάρκο χρήσεις (Μπάντμιντον, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Υπηρεσίες Υπουργείων, κλπ.), αυτοκίνητα (σήμερα στο κέντρο του πυρήνα του πάρκου, έχει δημιουργηθεί ένα απέραντο παράνομο πάρκινγκ), διαμπερή κυκλοφορία, συρματοπλέγματα, στρατόπεδα, νέα κτίρια κλπ.
 2. Να επαναλειτουργήσει πλήρως το Γηροκομείο Αθηνών

Σήμερα από τις 10 πτέρυγες με δυναμικότητα 600 τροφίμων, λειτουργούν μόνο 3 με 100 τρόφιμους, ενώ ως αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης, τα χρέη του Γηροκομείου ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια, παρά τα 800 ακίνητά του.

Η θέση μας είναι πως πρέπει να περάσει το Γηροκομείο Αθηνών στο Δημόσιο ή στον Δήμο Αθηναίων, ώστε να διασφαλιστεί καλύτερα η χρηστή-διαφανής διαχείριση, της τεράστιας περιουσίας του.

 1. Να διασωθεί το ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΔΕΗ, επί της οδού Λάμψα έκτασης 2,7 στρεμμάτων που έχει χαρακτηριστεί «κοινόχρηστο πράσινο» από το 2003 (ΦΕΚ 46/30-01-2003), ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων μας.

Οι επανειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις για απαλλοτρίωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (π.χ. 2052/19-11-2007), μένουν δυστυχώς κυριολεκτικά στα χαρτιά.

 

 1. Να ανακαινιστούν (χωρίς άλλη καθυστέρηση) τα 8 κτίρια (Προσφυγικές κατοικίες) της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα (και με την συμβουλή του συλλόγου μας) για τις χρήσεις, Μουσείο Μικρασιατικού πολιτισμού, κατοικίες για τους συνοδούς των ασθενών του Αγίου Σάββα και για κοινωνική κατοικία ευάλωτων συμπολιτών μας (και των ανθρώπων που μένουν σε αυτές). Να απαντήσει η Περιφέρεια Αττικής που είναι ο ιδιοκτήτης μέρος των κτιρίων και ο Δήμος Αθηναίων που είναι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του οικοπέδου και ο Δήμαρχο Αθήνας και Πρόεδρος της Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε ποιες ενέργειες έχουν κάνει την περίοδο της θητείας τους ως προς τα παραπάνω.

 

 1. Να ανεγερθεί Σχολείο Ειδικών Αναγκών, που τόσο ανάγκη έχει η Αθήνα, στο οικόπεδο των Κτηριακών Υποδομών, έκτασης 6 στρεμμάτων, επί της οδού Λάμψα. Ας σημειωθεί ότι οι κτηριακές Υποδομές απαλλοτρίωσαν αυτό το οικόπεδο που ανήκε στη ΔΕΗ το 2017 (ΦΕΚ 187/24-8-2017), ενώ η χρήση του για σχολείο, εγκρίθηκε το 2019 (ΦΕΚ 2702/2-7-2019). Στον ίδιο χώρο μπορεί να ανεγερθεί και νηπιαγωγείο, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος σε κοντέϊνερ.

 

 1. Να τροποποιηθεί άμεσα το ρυμοτομικό σχέδιο στα ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ της ΠΑΝΟΡΜΟΥ (Βόρια και Νότια αυτής), ώστε να κηρυχθούν οι διώροφες κατοικίες διατηρητέες και το παρκάκι επί της οδού Λ. Ριανκούρ πράσινο. Να καθοριστούν χρήσεις γης κύρια κατοικία και σε περιορισμένο βαθμό πολιτιστικά κέντρα, εμπορικά καταστήματα.

Ας σημειωθεί ότι με περιεχόμενο τις ποιο πάνω θέσεις, υπάρχουν ομόφωνες θετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (με αρ. πρωτ. 368/22-03-2010 και 549/09-04-2010), που δυστυχώς παραμένουν στα χαρτιά.

 1. Να αξιοποιηθεί άμεσα από τον Δήμο Αθηναίων ως πάρκο (όπως υπήρξε επί πολλά χρόνια), η έκταση του 1 στρέμματος, δίπλα στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Λ. Αλεξάνδρας και Πανόρμου)

Η περιφέρεια Αττικής, χωρίς άλλη καθυστέρηση, πρέπει να εγκρίνει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16-09-2020, «για χαρακτηρισμό της  έκτασης ως πράσινο».

Το Υπουργείο Παιδείας που (είναι) φέρεται ως ιδιοκτήτης του χώρου, πρέπει να πάψει να υποστηρίζει την τσιμεντοποίηση του πάρκου.

 1. Να αποδοθούν τα γήπεδα τένις του Αττικού Άλσους για χρήση των κατοίκων και όχι για εκμετάλλευση από ιδιώτες, ‘όπως επιδιώκει η Περιφέρεια Αττικής.
 2. Να αξιοποιηθούν οι πολλές αποτμήσεις, ως μικρά παρκάκια και όχι όπως είναι τώρα, αυθαίρετα πάρκινγκ αυτοκινήτων (π.χ. όπως Τριφυλίας- Καντούνη, Τριφυλίας-Λουκά Μπέλλου, Πάγκα – Κονοπισοπούλου, κλπ)
 3. Να αξιοποιηθεί άμεσα το οικόπεδο επί της οδού Φλώρου ως γηπεδάκι μπάσκετ, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά.

Ας σημειωθεί ότι με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων, το γηπεδάκι μπάσκετ έπαψε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

 1. Να αναπλαστεί η «Πλατεία Μετρό Πανόρμου». Στα πλαίσιά της, να απομακρυνθεί το περίπτερου από το κέντρο της πλατείας (αίτημά μας από το 2006), που εμπορευματοποιεί-περιορίζει το δημόσιο χώρο και παράλληλα το υποβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά.
 2. 12. Να διανοιχτεί γεώτρηση στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα, ώστε να αρδεύεται από τον υδροφόρο ορίζοντα, για να μην σπαταλάμε το νερό της ΕΥΔΑΠ. Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα βρεθεί νερό, επειδή υπήρχε παλιά ρέμα εντός του πάρκου.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, να συμπεριλάβει τις εργασίες διάνοιξης της γεώτρησης, στο τεχνικό του πρόγραμμά το 2009 έμεινε και αυτό στα χαρτιά.

 1. Να ανακαινιστεί η ισόγεια μονοκατοικία επί της οδού Δουκίσης Πλακεντίας 3 όπου ιδρύθηκε στις 23/02/1943 η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση νέων στην Ελλάδα (ΕΠΟΝ) και να μετατραπεί σε μουσείο.
 2. Να προστατευθεί το παρκάκι Μοισιόδακος, από την κατολίσθηση, με την κατασκευή μικρού τοιχίου αντιστήριξης.
 3. Να προωθηθεί η ανακύκλωση, με την εγκατάσταση επαρκών υπόγειων κάδων χωριστά για χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, υλικά κομποστοποίησης, ώστε σταδιακά να εκλείψουν οι κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων.
 4. Να καθοριστούν (μετά από κυκλοφοριακή μελέτη), μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις (που κύρια να συνδέουν τους χώρους πρασίνου).

 

Εγγύηση για την προώθηση των κοινών μας προβλημάτων αποτελεί η συνέχιση των αγώνων μας.

Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού. Πρόγραμμα 2023-2024

Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού πρόγραμμα 2023-2024

Για μια ακόμα χρονιά τα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού ξεκινούν!

 Έναρξη 4/10, κρατήστε τη θέση σας!

Ομάδα χαρταετοί - Προνήπια και νηπια: Τετάρτη 17.00-18.00 Παρασκευή 17.00-18.00

Ομάδα κομήτες - α’,β’,γ’ δημοτικού: Παρασκευή 18.15-19.15

Ομάδα αστροπελεκια - δ’,ε’,στ’ δημοτικού: Παρασκευή 19.30-20.30

Πληροφορίες κι εγγραφές: Κωνσταντίνα Τσιβγά 6975803797 Μυρσινη Βοστάνη 697 5651804

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η υλοποίηση του Μητροπολιτικού πάρκου Γουδή, παρά το ισχυρότατο θεσμικό πλαίσιο (Ρυθμιστικά της Αθήνας, ν. 732/77, ΠΔ187/Δ/2011) και τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων, της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή όπως και πολλών κοινωνικών φορέων, μένει ακόμη στα χαρτιά και υπονομεύεται διαρκώς από τις επιλογές των κυβερνήσεων αλλά και την αδιαφορία διαχρονικά των διοικήσεων των όμορων Δήμων.

Ασύμβατες χρήσεις όπως το Μπάτμιντον, η ΕΠΟ, η Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας κατακερματίζουν και συρρικνώνουν τις ελεύθερες και κοινόχρηστες εκτάσεις τού Πάρκου. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα η έκταση του  Πάρκου παραδίνεται για εκμετάλλευση σε ιδιωτικά συμφέροντα. Παραβιάζονται οι διατάξεις του Π.Δ.187/Δ/2011 και ο χώρος αυτός, ανάσα για τους κατοίκους της πόλης μας, έχει μεταβληθεί σε απέραντο πάρκιγκ. Η διαμπερής κυκλοφορία κυριαρχεί, επιβαρύνοντας την ποιότητα του περιβάλλοντος και κάνοντας δύσκολη τη ζωή όποιου θέλει να επισκεφτεί το Πάρκο.

 Είναι ανεπίτρεπτο να  ακυρώνονται οι προβλέψεις του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος αλλά και της  Μελέτης του ΕΜΠ και του Σχεδίου Γενικής Διάταξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, χωρίς καμιά αντίδραση από τους υπεύθυνους φορείς (Δήμους, ΥΠΕΝ).

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί ο αγώνας για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, αστικού κοινόχρηστου πνεύμονα ψηλού και πυκνού πρασίνου. Ιδιαίτερα σήμερα με την καταστροφή του περιαστικού πρασίνου από τις πρόσφατες πυρκαγιές και παραπάνω από ορατές τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, την οποία οι πάντες επικαλούνται.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε σε ενημερωτική συγκέντρωση- περιοδεία στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ΟΛΕΣ-ΟΥΣ που ζουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αδιαφορίας στην κοινή προσπάθεια διάσωσης και ανάπτυξης του πράσινου.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τους υποψηφίους Δημάρχους Αθήνας, Ζωγράφου, Χολαργού-Παπάγου, υποψηφίους Περιφερειάρχες καθώς και υποψηφίους συμβούλους  στους Δήμους και την Περιφέρεια Αττική να παραβρεθούν και γνωρίσουν από κοντά το χώρο, να δουν την κατάσταση που επικρατεί και να τοποθετηθούν σχετικά με το αίτημα της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο στην πυκνοδομημένη πόλη μας.

Η συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11π.μ.Σημείο συνάντησης και εκκίνησης θα είναι στο πάρκο Γουδή (στέγαστρο του Δήμου Ζωγράφου στο τέρμα των οδών Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου).

                                                           

                                                            Η Γραμματεία της Επιτροπής

Συλλογή ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

 

Συλλογή ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και η Επιτροπή Αλληλεγγύης συλλέγουν καθημερινά είδη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

 Από την Δευτέρα 18/09/23 έως και την Δευτέρα 2/10/23 και ώρες 6-8μμ καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου Λάκωνος 9 - πάρκο ΚΑΠΑΨ

Χρειαζόμαστε:

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΥΓΡΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ, ΠΑΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ –ΑΝΗΛΙΚΩΝ,

ΥΓΡΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ, ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Στοιχεία επικοινωνίας: Μαρία Ζευγώλη 6946048790 & Θανάσης Αγγέλου 69772284208 

 Η πρωτόγνωρη εθνική κρίση που βιώσαμε το φετινό καλοκαίρι και που είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, της κατάρρευσης του κράτους και δει του πολυδιαφημισμένου “επιτελικού κράτους”  καθώς και των διαχρονικών προβλημάτων του κράτους, άφησε  απροστάτευτους τους πολίτες, τις περιουσίες τους, των φυσικό και ζωικό πλούτο της χώρας μας.

 Ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και η Επιτροπή Αλληλεγγύης συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης  δείχνοντας  έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας στους τρεις νομούς της χωράς που επλήγησαν και στις  δεκάδες κωμοπόλεις και χωριά της Θεσσαλίας που έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημιές.

Κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς 10 Ιονίου

 

 

Στην εκδήλωση μας 10 Ιουνιου πραγματοποιήθηκε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς. Οι Λαχνοι που κληρώθηκαν για δύο τηλεοράσεις 32'' και τρία ζευγάρια φιαλες κρασί είναι κατά σειράν:

150,170,140,199,175

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γιώργος Μαργωνης 6976033800

Γιωργος Κρασσας 6974198928