Α) Εκφράζουμε τη θέλησή μας (συντονίζοντας τη δράση μας με τους άλλους φορείς), να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πλατιού φιλειρηνικού κινήματος με στόχο:

Να επικρατήσει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή και όλο τον κόσμο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να μπει φρένο στις επεμβάσεις των ισχυρών της γης, που στην επιδίωξή τους να διευρύνουν τις σφαίρες επιρροής τους, και να εξασφαλίσουν τον έλεγχο των πρώτων υλών (πετρέλαια κ.λπ.), δε διστάζουν να τροφοδοτούν εμφύλιες διαμάχες, να διαλύουν χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη κ.λπ.), με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, η θάλασσα του Αιγαίου να μετατρέπεται σε υγρό τάφο, να τροφοδοτείται η τρομοκρατία, το μίσος, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, και να γιγαντώνεται το προσφυγικό ρεύμα.

Καταδικάζουμε τις πρόσφατες εγκληματικές πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, που όμως δεν πρέπει να γίνουν άλλοθι για την κλιμάκωση των στρατιωτικών επεμβάσεων της Γαλλίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μπορεί να οδηγήσει στο διαμελισμό της Συρίας με ακόμη πιο τραγικά αποτελέσματα.

Απαίτησή μας είναι η χώρα μας, να μη συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο, στα επικίνδυνα σχέδια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για συνέχιση των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα.

Β) Εκφράζουμε τη θέλησή μας, να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να δυναμώσει το μαζικό κίνημα στη γειτονιά μας.

 1. Για να συμβάλλουμε ώστε να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κ.λπ.

 2. Για να προωθηθούν τα κοινά προβλήματα της περιοχής μας

 • Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

 • Να παραχωρηθεί μια μικρή αίθουσα (του υπογείου) κατά χρήση για γραφείο του συλλόγου μας

 • Να αξιοποιηθεί μια μεγάλη (του ισογείου) ως Λέσχη Φιλίας (ΚΑΠΗ)

 • Οικόπεδο ΔΕΗ (επί της οδού Λάμψα)

Οι Κτ. Υπ. (πρ. ΟΣΚ), να προχωρήσουν στην κατασκευή του σχολείου (Γυμνάσιο – Λύκειο), στα 6 στρέμματα, και ο Δήμος Αθηναίων πράσινο, στα υπόλοιπα 2,5 στρέμματα.

 • Γηροκομείο Αθηνών

Να επαναλειτουργήσει, πλήρως στο σύνολό του.

 • Προσφυγικά Πανόρμου

Να κηρυχθούν διατηρητέα

 • Περίπτερο εντός της πλατείας – Μετρό Πανόρμου

Ο Δήμος Αθηναίων να προβεί άμεσα στην απομάκρυνσή του απ΄ την πλατεία (Να τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο).

 • Οικοπεδάκι επί της οδού Μοισιόδακος

Να επαναφερθεί στην προτέρα του κατάσταση.

 • Τριγωνάκι Τριφυλλίας – Μπουγιουκλή – Καντούνη

Να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και όχι πάρκινγκ αυτοκινήτων

 • Οδός Λουκά Μπέλλου

Να επεκταθεί το πεζοδρόμιο επί της οδού Τριφυλλίας ( στη συμβολή της με Λ. Μπέλλου), ώστε να μη στρίβουν τα αυτοκίνητα προς οδό Λ. Μπέλλου.

 • Κυκλοφοριακή μελέτη

Να καταρτιστεί με κύριο στόχο μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις.

 • Περιοχή Γουδή

Να υλοποιηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Να απομακρυνθεί το Μπάντμιντον.

 • Αττικό Άλσος

Να διατηρηθεί ο δασικός δημόσιος χαρακτήρας του Αττικού Άλσους στο σύνολό του.

 1. Για να συνεχιστούν και να διευρυνθούν οι πολιτιστικές μας δραστηριότητες

 2. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας, σ΄ όσους βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και παράλληλα να διεκδικήσουμε αγωνιστικά μια αξιοπρεπή και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Αποφασίζουμε εντός του 1ου Διμήνου 2016

 1. Κοινή σύσκεψη φορέων και κινήσεων πολιτών ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας, και να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πλατιού φιλειρηνικού κινήματος.

 2. Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, των κατοίκων και εργαζομένων, σε συνεργασία με το σύλλογο εργαζομένων του Γηροκομείου και την επιτροπή Αλληλεγγύης των κατοίκων με αίτημα: Να λειτουργήσει πλήρως στο σύνολό του το Γηροκομείο Αθηνών.

 3. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κατοίκων – Γονέων – Μαθητών στο Δημαρχείο Αθήνας με αίτημα: Πράσινο στα 2,5 στρέμματα του οικοπέδου της ΔΕΗ

 4. Κοινή σύσκεψη φορέων και κινήσεων πολιτών με θέματα: α) «πλειστηριασμοί κατοικιών», β) Ασφαλιστικό

 5. Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για την αξιοποίηση μιας μεγάλης ισόγειας αίθουσας του πάρκου ΚΑΠΑΨ ως Λέσχη Φιλίας (ΚΑΠΗ) με πρώτο καθήκον τη συλλογή υπογραφών από κατοίκους