Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταφέροντας τα αισθήματα των γειτόνων μας, όπως έχουν εκφραστεί επανειλημμένα σε συζητήσεις, ανοιχτές συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου μας, για μια ακόμη φορά.

Εκφράζουμε την ανησυχία, την αγωνία και την αγανάκτηση που βιώνουμε τρία χρόνια τώρα με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ολοένα αυξανόμενη ανεργία που πλησιάζει το 30%, τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και την επιστροφή σε συνθήκες εργασίας πριν από μισό αιώνα, τα λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις, τα φορολογικά βάρη και τα ληστρικά χαράτσια, την πλήρη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών (υγεία, πρόνοια, παιδεία), την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και βέβαια την αποτελμάτωση των προβλημάτων της γειτονιάς μας.

Φτάνει πια! Είναι η στιγμή που η αγανάκτησή μας πρέπει να μετατραπεί σε καθημερινό αγώνα όχι μόνο για να μην ψηφιστούν τα νέα εξοντωτικά μέτρα, αλλά και για να ανατραπούν όλα τα προηγούμενα, που μας έχουν οδηγήσει σ΄ έναν εργασιακό μεσαίωνα, επιτείνουν την ύφεση, σπρώχνουν τα παιδιά μας στη μετανάστευση και ευτελίζουν τις ζωές μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με την κινητοποίηση των κατοίκων ώστε να συμβάλλουμε στην ανατροπή αυτής της κατάστασης που είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα μας και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Δεν πρέπει να πληρώνουμε την κρίση και τα χρέη για τα οποία δεν ευθυνόμαστε.

Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης (και όχι της φιλανθρωπίας) για αξιοπρεπή διαβίωση, δουλειά για όλους με δικαιώματα για όλους, ενώ συγχρόνως θα αναπτύσσουμε την ερασιτεχνική δημιουργία και θα προωθούμε τα κοινά προβλήματα της γειτονιάς μας ώστε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να μην επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί παραπέρα η ποιότητας της ζωής μας.