1096/Νοέμβριος 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Γενικής Συνέλευσης - Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα»

     Όλοι εμείς οι πολίτες, έχουμε κληθεί να καταβάλουμε μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος, ειδικό τέλος ακινήτων κ.λπ.), αλλά και να υποστούμε τις συνέπειες από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.

     Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

       Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί γείτονές μας:
 1. Ζητάμε την πλήρη και οριστική κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων.
 2. Συμπαραστεκόμαστε στους γείτονές μας, που δεν μπορούν να πληρώσουν το άδικο χαράτσι, που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
 3. Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ, να μην προβεί στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό, απ΄ το οποίο εξαρτάται η ασφαλής διαβίωσή μας.
 4. Ζητάμε από το Δήμο Αθηναίων, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων Δήμων:
  α) Να σταθεί αρωγός και με νομική υποστήριξη στους συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, και
  β) Να διαθέσει την υλικοτεχνική υποδομή σε όσες οικογένειες η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα, ώστε κανένας κάτοικος να μη στερηθεί το κοινωνικό αγαθό.
 5. Ο Σύλλογός μας, καλεί τους φορείς της γειτονιάς μας, για συντονισμό της δράσης την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 Ώρα 7.30 μμ στα γραφεία μας (Σεβαστοπούλου 30)
 6. Καλούμε επίσης τους γείτονές μας, να παρευρεθούμε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), που θα εκδικάσει την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά του χαρατσιού.

Ο Πρόεδρος τη Γενικής Συνέλευσης
Κώστας Μαραγκουδάκης

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Μ. Ζωίδης

Η Γραμματέας
Ε. Καραδήμα