ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των 400 εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδας στον Ασπρόπυργο που συνεχίζουν ενωμένοι την απεργία τους από 31/10/2011 απαιτώντας:

  1. Να επαναπροσληφθούν οι 50 απολυμένοι συνάδελφοί τους και φυσικά να μην πραγματοποιηθούν άλλες 180 απολύσεις, όπως σχεδιάζει η επιχείρηση.
  2. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση της επιχείρησης για εκ περιτροπής εργασία ή μείωση ωραρίου (5ωρο) με μείωση αποδοχών έως και 40%.

   Ας σημειωθεί πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, ο τζίρος της επιχείρησης ανήλθε το 2010 στα 277 εκατ. Ευρώ.

   Ο αγώνας των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδας είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων της χώρας μας, αφού όλοι αντιμετωπίζουμε ανάλογα προβλήματα. Η ενωμένη αντίστασή τους απέναντι στις πολιτικές που τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια είναι μια αχτίδα ελπίδας κι ένα παράδειγμα για κάθε εργαζόμενο.

   Για την ενίσχυση του αγώνα τους προσφέρουμε το ποσόν των 300 €, καθώς και ορισμένα ημερολόγια που επιμελήθηκε η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας «Άπλετοι κήποι».

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Μ. Ζωίδης

Η Γραμματέας
Ε. Καραδήμα