ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: 1) κ. Καμίνη, Δήμαρχο Αθηναίων,2) κ. Δωρή, Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως, 3) Δ/νση Πολεοδομίας Δήμου Αθηναίων, Τμήμα Αυθαιρέτων, 4) κ. Αντωνόπουλο, Αντιδήμαρχο Πρασίνου

Κοιν.: 1) κ. Παπαδάκη, Πρόεδρο 7ουΔιαμερίσματος, 2) κ. Κακλαμάνη, Δημοτικό Σύμβουλο, 3) κ. Πορτάλιου, Δημοτικό Σύμβουλο, 4) κ. Σοφιανό, Δημοτικό Σύμβουλο, 5) κ. Κωνσταντίνου, Δημοτικό Σύμβουλο

Σας μεταφέρουμε για μια ακόμη φορά (πρόσφατο έγγραφό μας με αρ. πρωτ. Δήμου Αθηναίων 188777/21-9-2012) την αγανάκτηση όλων των κατοίκων, για την αδυναμία του Δήμου Αθηναίων, να προστατεύσει την δημόσια έκταση μισού περίπου στρέμματος, επί της οδού Λ. Ριανκούρ (Προσφυγικά Πανόρμου), από τους παρακείμενους ενοικιαστές – ιδιοκτήτες των καφετεριών που σταδιακά έχουν πλέον καταλάβει την έκταση παρά τις συνεχείς εδώ και 15 χρόνια προτροπές και προσπάθειες του συλλόγου μας (με έγγραφα και παραστάσεις προς το Δήμο Αθηναίων κινητοποιήσεις, δεντροφυτεύσεις κλπ)

Συγκεκριμένα οι παρακείμενοι καταστηματάρχες έχουν κατασκευάσει εντός της δημόσιας έκτασης διαδρόμους πρόσβασης στα καταστήματά τους, με φράχτες που τεμαχίζουν και ιδιοποιούνται τον χώρο, με προφανής στόχο την πλήρη κατάληψη και περίφραξη της έκτασης μπροστά στο κατάστημά του ο καθένας, ώστε να αξιοποιηθεί πιθανόν για τραπεζοκαθίσματα.

Απαιτούμε άμεσα, χωρίς άλλη προκλητική, μακρόχρονη ολιγωρία και αδιαφορία:

  1. Να αποξηλωθούν και απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην δημόσια έκταση.

  2. Να αξιοποιηθεί άμεσα η δημόσια έκταση ως παρκάκι υψηλού πρασίνου (διαμόρφωση του χώρου, φύτευση και πότισμα δέντρων, παγκάκια κλπ) που είναι τόσο απαραίτητο στην πυκνοδομημένη περιοχή μας δίχως να περιμένετε όπως διαφαίνεται (από το με αρ. πρωτ. Δήμου αθηναίων 218305/18-11-2011 έγγραφο του Αντιδημάρχου Πρασίνου προς το σύλλογό μας), την ολοκλήρωση της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου που προβλέπει άλλωστε χώρο πρασίνου.

Ελπίζουμε η δήλωση του κ. Αντωνόπουλου, Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου κατά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον σύλλογό μας στις 25/10/2012 πως «σύντομα ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στην δημιουργία του πάρκου» να γίνει επιτέλους πράξη.

Ο Σύλλογος όπως πάντα, σε μια τέτοια κατεύθυνση θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους κατοίκους, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της περιοχής μας.