Αρ. Πρωτ. 1361/4-12-2014

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Προς:             Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη

Κοιν:                         Δημοτικούς Διαμερισματικούς Συμβούλους, πολιτιστικά                                  τμήματα, συλλόγους, φορείς και κατοίκους περιοχής μας

 

Θέμα:             Να παραχωρηθεί μια μεγάλη αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ                             (Τριφυλλίας και Λάμψα) κατά χρήση στο σύλλογό μας

 

Σας διαβιβάζουμε για μια ακόμη φορά, το αίτημά μας, που επανειλημμένα γραπτά και προφορικά σας εκθέσαμε (τελευταία υπομνήματά μας με αριθ πρωτ Δήμου 0675779/19-2-2014, 092177/5-3-2014, 1328/21-7-2014, 356425/12-9-2014 και παρακαλούμε να το αποδεχθείτε λαμβάνοντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζητάμε Να δοθεί μια μεγάλη αίθουσα κατά χρήση για τις ανάγκες του συλλόγου μας (Υπάρχουν συνολικά 6 μεγάλες και 6 μικρότερες)

α) Γιατί η δημιουργία αυτού του πάρκου, και η διατήρηση – ανακαίνιση των αιθουσών, είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων, στους οποίους αγώνες πρωτοστάτησε ο σύλλογός μας.

Με την καθημερινή αγωνιστική δράση του συλλόγου μας, από την ίδρυσή του το 1959 καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα τεράστια εμπόδια που αντιμετωπίσαμε μέχρι την ολοκλήρωση του πάρκου, όπως: κατεδάφιση των παλιών κτισμάτων επί της οδού Τριφυλλίας, απομάκρυνση των ρακών, δικαστικοί αγώνες κατά της ΑΧΕΠΑ που εποφθαλμιούσε – διεκδικούσε το χώρο, αποφυγή τσιμεντοποίησης του πάρκου (προθέσεις Κυβέρνησης για ανέγερση τεράστιου κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών, προθέσεις Δήμου Αθηναίων για τεράστιο υπόγειο γκαράζ), χαρακτηρισμός του χώρου ως πρασίνου – συμβούλια επικρατείας, παραχώρηση του χώρου από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) στο Δήμο Αθηναίων, διατήρηση – ανακαίνιση αιθουσών κ.λπ. κ.λπ.

β) Γιατί -και το κυριότερο- με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά πολιτιστικά τμήματα που διαθέτει ο σύλλογος (χορευτικά – μοντέρνα – παραδοσιακά, θέατρο, χορωδία, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, φωτογραφία, κινηματογράφος κ.λπ.), και τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί (συσκέψεις, συζητήσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, ποιητικές βραδιές κ.λπ.) το Πάρκο θα αποτελέσει μια σημαντική εστία πολιτιστικής – ερασιτεχνικής δημιουργίας και αλληλεγγύης, προς όφελος όλων των κατοίκων και παιδιών και παράλληλα έτσι θα εξασφαλιστεί και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

Ας σημειωθεί πως ο Δήμαρχος κ. Καμίνης στη συνάντηση με μεγάλη επιτροπή όλων των φορέων της περιοχής μας στις 14/2/2014 μας δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με το αίτημά μας.

Στην ίδια συνάντηση ο Δ/ντης Νομικών Υπηρεσιών κ. Γεωργακαράκος δήλωσε πως για την παραχώρηση της αίθουσας στο σύλλογο δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό κώλυμα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελόπουλος Βασίλης σε ανοιχτή μεγάλη εκδήλωση όλων των φορέων στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στις 15/10/2014 μας δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, συμφωνεί απόλυτα με το αίτημά σας.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις, πως δηλαδή το αίτημά μας είναι δίκαιο και λογικό, μας έχουν δώσει κατά καιρούς όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Επισημαίνουμε πως με το αίτημά μας συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής μας (γονέων, αθλητικοί κ.λπ.), όπως έχει φανεί από τις επανειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και των άλλων εκδηλώσεων όπου έχει αναφερθεί το θέμα (γλέντι ΚΑΠΑΨ, κούλουμα στο ΚΑΠΑΨ, ανοιχτές συγκεντρώσεις κ.λπ.).

Η ίδια η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνοδεύει την αίτηση για ένταξη του έργου Αποκατάστασης κτιρίων ΚΑΠΑΨ στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική (συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) αναφέρει σχετικά με τις χρήσεις «γραφείο τοπικού συλλόγου», «αίθουσας εκδηλώσεων» κ.λπ.

Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας στις 30/11/2014 για μια ακόμη φορά ομόφωνα εξέφρασε την αμετάκλητη απόφασή της να κλιμακώσει τους αγώνες με ενότητα, πείσμα και επιμονή για να αποκτήσει ο σύλλογος στέγη προς όφελος της πολιτιστικής αναβάθμισης όλων των κατοίκων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου στη συνεδρίασή του, χθες στις 3/12/2014 με την παρουσία πολλών γειτόνων, ομόφωνα αποφάσισε

 

Ανοιχτή συγκέντρωση – Λαϊκή Συνέλευση

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014       Ώρα 5 μμ

στο πάρκο ΚΑΠΑΨ με θέμα

Ενημέρωση – συζήτηση – κλιμάκωση αγώνα

 

 

 

                                                                   Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γραμματέας

Μ. Ζωίδης                                                                                          Ε. Παπαδήμα

 

 

 


ΦΟΡΕΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 

Νοέμβριος 2014

 

Προς: Δήμο Αθηναίων

 

Θέμα: Παραχώρηση αίθουσας του πάρκου ΚΑΠΑΨ κατά χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

 

Συμφωνούμε απόλυτα με το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Γιατί: "Παρατίθεται ένα σκεπτικό ανάλογο της Ανοιχτής Επιστολής του Συλλόγου μας"

Υπογράφουν μέχρι τώρα οι παρακάτω φορείς:

-        Ένωση Γονέων 7ης Δημοτικής Κοινότητας

-        Σύλλογος Γονέων 16ου Λυκείου

-        Σύλλογος Γονέων 107 Δημοτικού

-        Αθλητικός Όμιλος "Πέρα Κλουμπ"

-        Αθλητικός Όμιλος Αμπελοκήπων

-        Σύλλογος Εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών

-        Σύλλογος Κρητών Αμπελοκήπων - Ψυχικού

-        Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

-        Επιτροπή Αλληλεγγύης κατοίκων