1937/10-12-2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Προς: Δήμο Αθηναίων, 7η Δημοτική Κοινότητα, Φορείς, κατοίκους

 

Α) Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας στις 1/12/2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας που ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1) Οικόπεδο ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα

Για μια ακόμη φορά ζητάμε να υλοποιήσει επιτέλους ο Δήμος Αθηναίων τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για απαλλοτρίωση του τμήματος του οικοπέδου της ΔΕΗ έκτασης 2,7 στρεμμάτων (εξωδικαστικός διακανονισμός με την ΔΕΗ για την τιμή μονάδος κ.λπ.), που έχει χαρακτηριστεί πράσινο με το ΦΕΚ 46/30-1-2003.

Μετά τις γιορτές και εφόσον συνεχίζεται η αδικαιολόγητη, μακρόχρονη, ολιγωρία και αδιαφορία του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και κατοίκων έξω απ΄ το Δημαρχείο.

2) Γηροκομείο Αθηνών

Με βασικά αιτήματα την πλήρη επαναλειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών (δυστυχώς απ΄ τις 9 πτέρυγες λειτουργούν μόνο 3), την εκλογή νέας Διοίκησης από τα μέλη, την νομοθετική παρέμβαση της πολιτείας για την καλύτερη λειτουργία του Γηροκομείου (είναι εξωφρενικό να έχει το Γηροκομείο χρέος 45 εκατομμύρια, ενώ διαθέτει 900 ακίνητα.

Αποφασίσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 ώρα 6 μμ στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

3) Προσφυγικά Πανόρμου

Να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία από το Δήμο Αθηναίων, της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου, με βασικό στόχο την κήρυξη των προσφυγικών κατοικιών, ως διατηρητέων και την προστασία του ενδιάμεσου δημόσιου κοινόχρηστου χώρου που συνεχώς καταπατείται.

4) Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Να υλοποιηθεί στο σύνολό του το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή υψηλού πρασίνου.

Άμεσα να παραχωρηθεί στο Δήμο Αθηναίων το ανενεργό (από το 1990), στρατόπεδο Βαρύτη (μεταξύ των πάρκων Χωροφυλακής και Ζωγράφου).

Mαζί με την Επιτροπή Αγώνα και άλλους φορείς, θα πραγματοποιήσουμε τέλος Ιανουαρίου 2020 συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς και συμβολικό (μικρής διάρκειας) κλείσιμο της παράνομης εισόδου των αυτοκινήτων στο Πάρκο Γουδή από τη Λεωφόρο Μεσογείων.

5) Ελληνικό

Έχοντας σαν αντίληψη πως η «ανάπτυξη δεν πρέπει να καταστρέφει το περιβάλλον και να υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας», είμαστε αντίθετοι στην τερατώδη υπερδόμηση στο Ελληνικό (γιγαντιαία κτίρια, ουρανοξύστες, καζίνο, μαρίνες κ.λπ.).

Υποστηρίζουμε την εναλλακτική λύση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), που προβλέπει τη δημιουργία σ΄ όλη την έκταση (πρώην Αεροδρόμιο και παραλιακή ζώνη), ενός Μητροπολιτικού Πάρκου Υψηλού πρασίνου, με νέες φυτεύσεις, χωρίς καμία νέα δόμηση και με επανάχρηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων για ήπιας μορφή πολιτιστικών, αθλητικών δραστηριοτήτων.

6) Περίπτερο εντός της πλατείας Μετρό Πανόρμου

Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει άμεσα να το απομακρύνει και να το τοποθετήσει στο πεζοδρόμιο.

7) Οικοπεδάκι Λ. Ριανκούρ (μεταξύ Πάγκα και Λασκαρίδου)

Να αποκατασταθεί το παρκάκι (που κακώς δόθηκε από το Δήμο Αθηναίων, στον κατασκευαστή παρακείμενης μεγάλης οικοδομής για τοποθέτηση οικοδομικών υλικών): α) με την κατασκευή περίφραξης μεταξύ του πάρκου και της πρασιάς του κτιρίου, ώστε να αποκλείεται η πρόσβαση των επισκεπτών του κτιρίου μέσα απ΄ το πάρκο, και β) με την κατασκευή τουλάχιστον δύο (2) σαλονιών με παγκάκια.

Ας σημειωθεί, πως με τις θέσεις μας συμφωνεί η 7η Δημοτική Κοινότητα με ομόφωνη απόφαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου στις 11/12/2019 καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι που υπογράφουν σχετικό υπόμνημα.

8) Παρκάκι Μοισιόδακος

Ο Δήμος Αθηναίων χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, να αποκαταστήσει άμεσα το παρκάκι στην προτέρα του κατάσταση (θα πρέπει να κατασκευαστεί μικρός τοίχος αντιστήριξης των πρανών).

9) Τριγωνάκι στη συμβολή Καντούνη – Μπουγιουκλή – Τριφυλλίας

Ζητάμε εδώ και πολλά χρόνια αυτός ο μικρός δημόσιος κοινόχρηστος χώρος (απότμηση), να απελευθερωθεί από τα αυτοκίνητα και να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.

 

Β) Αποφασίστηκαν ψηφίσματα:

1) Υπέρ της απομάκρυνσης των νατοϊκών στρατιωτικών βάσεων από τη χώρα μας

2) Κατά της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου

 

Γ) Προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου μας στις οποίες είστε όλοι προσκεκλημένοι και καλοδεχούμενοι

1) Χριστουγεννιάτικο Παζάρι -    Κυριακή 15/12/2019, ώρα 10 πμ-8μμ (που θα τραγουδήσουμε με την χορωδία μας) στο σύλλογό μας (Λάκωνος 9-Πάρκο ΚΑΠΑΨ) με πολύ ωραία, πρωτότυπα και φθηνά δώρα που επιμελήθηκε η θεατρική μας ομάδα «Άπλετοι Κήποι»

2) Εκδήλωση για τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους - Δευτέρα 16/12/2019 ώρα 7μμ – 10 μμ στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)- Χορεύουμε γύρω απ΄ τη φωτιά, με πολλά μουσικά συγκροτήματα, και με το καζάνι μας επί τόπου

2) Κοπή της πίτας - Κυριακή 12/1/2020 ώρα 11 πμ Λάκωνος 9 (Πάρκο ΚΑΠΑΨ)

Σύντομη ομιλία, χαιρετισμοί προσκεκλημένων, τραγούδια από τη χορωδία μας