Προς: 1) Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Δημόσιας Υγείας, (Λ. Αλεξ. 196), 2) κ. Καμίνη, Δήμαρχο Αθηναίων, 3) κ. Βαρελά, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, 4) κ. Αναγνωστόπουλο, Αντιδ. Δημ. Αστυνομίας, 5) κ. Λιβάνιο, Γ.Γ. Δήμου Αθηναίων, 6) κ. Αντωνόπουλο, Αντιδήμαρχο Πρασίνου, 7)Αστ. Τμήμα Αμπελοκήπων, 8) Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών

Κοιν.: 1) κ. Παπαδάκη, Πρ. 7ου Διαμερίσματος, 2) κ. Κακλαμάνη, Δημ. Σύμβουλο, 3) κ. Πορτάλιου, Δημ. Σύμβουλο,  4) κ. Σοφιανό, Δημ. Σύμβουλο, 5) κ. Κων/νου, Δημ. Σύμβουλο, 6) κ. Ρακιτζή, Γεν. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

 Όπως γνωρίζετε από το 2006 ο κ. Σωτήρης Γεωργάτος (από έγγραφά μας, αλλά και από ανάρτηση σχετικής υπόμνησης του κ. Γεωργάτου στην πρόχειρη είσοδο, στο οικόπεδο επί της οδού Βαρίκα 29), πρώην τρόφιμος του Κέντρου Αποκατάστασης Πολιτικών αναπήρων που λειτουργούσε στο χώρο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα), από τον οποίο χώρο ο κ. Γεωργάτος αποχώρησε με πράξη Διοικητικής αποβολής, όταν ο δημόσιος αυτός χώρος αξιοποιήθηκε ως πάρκο υψηλού πρασίνου, κατέλαβε οικόπεδο επί της οδού Βαρίκα 29 Άνω Αμπελοκήπων, όπου και διαμένει σε άθλιες συνθήκες, συσσωρεύοντας κατά την προσφιλή τακτική του (υπάρχουν σχετικές έγγραφες καταγγελίες μας για το χώρο του ΚΑΠΑΨ, αλλά και το οικόπεδο επί της οδού Βαρίκα 29), πάσης φύσεως ράκη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι για την υγεία των περιοίκων.

Το οικόπεδο επί της οδού Βαρίκα 29 είναι σύμφωνα με πληροφορίες περιοίκων (αλλά και του κτηματολογίου όπως δηλώθηκε) ιδιοκτησίας Αικατερίνης Δρακοπούλου του Πέτρου κατοίκου Αθηνών, οδός Μακρυγιάννη 3 (έναντι σταθμού Μετρό Ακρόπολης). (Διαπιστώσαμε το όνομά της στο κουδούνι της πολυκατοικίας).

Ας σημειωθεί ότι δύο φορές συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προέβησαν στην αποκομιδή των ρακών, χωρίς όμως να απομακρύνουν ολοσχερώς όλα τα ράκη (πρόχειρη σκηνή κ.λπ.), οπότε επανεγκαταστάθηκε ο κ. Γεωργάτος.

Το πρόβλημα επομένως δεν λύθηκε, αφού ο κ. Γεωργάτος συνεχίζει να συσσωρεύει πάσης φύσεως ράκη (παλιά άχρηστα αντικείμενα κ.λπ.) στο χώρο.

Για μια ακόμη φορά

Ζητάμε να προβείτε στην απομάκρυνση των ρακών και παράλληλα να πάρετε πρωτοβουλίες και μέτρα ώστε να εξαλειφθεί μια για πάντα, η σοβαρή αυτή εστία μόλυνσης για τη γειτονιά μας (απεντόμωση του χώρου και σφράγιση αυτού).

Για το ζήτημα της υγείας των περιοίκων, τυχόν ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών για τις κατά το νόμο ενέργειες, θα μας αναγκάσει να προβούμε στην καταγγελία για αναζήτηση – επιβολή πειθαρχικών, ποινικών ευθυνών.

Ευελπιστούμε στην ΑΜΕΣΗ ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.