Η Κινηματογραφική Ομάδα

του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων

 

και ο

 

καταξιωμένος σκηνοθέτης

Νίκος Παπακώστας

 

σας προσκαλούν την

 

ΠΕΜΠΤΗ 22/12/2022 στις 20:00μμ

 

Στην προβολή του εξαιρετικού, βραβευμένου ντοκιμαντέρ

 

«Γεώργιος Καραϊσκάκης, στα σύνορα του μύθου»

 

με συμμετοχή του σκηνοθέτη & ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ του ιδίου

 

Η πρώτη προσπάθεια να καταγραφεί η ζωή και η δράση του Γεώργιου Καραϊσκάκη μέσα από ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 79 λεπτών.

Ο αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης, η πιο ροκ μορφή του 1821, όπως τον αναφέρει ο σκηνοθέτης Νίκος Παπακώστας, παρουσιάζεται με σφαιρικό τρόπο μέσα από μια αφήγηση που ξεκινάει από την ομιχλώδη γέννησή του, μέχρι τον θάνατο του.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει την προσωπικότητα του σημαντικού αυτού αγωνιστή όπως αποτυπώνεται από την ιστορία, την ποίηση, τη λαογραφία, αλλά και κείμενα συναγωνιστών του, κείμενα των βιογράφων που βρέθηκαν στο πλευρό του στη διάρκεια του ένοπλου αγώνα, κείμενα που αφορούν στη δράση του τόσο σαν κλέφτης, αρματολός αλλά και αρχιστράτηγος του εθνικού απελευθερωτικού στρατού.

Εμφανίζονται ο καθηγητής της ιστορίας του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης, ο Ηπειρώτης καθηγητής της λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και συγγραφέας Βαγγέλης Αυδίκος, ενώ η ποίηση ανήκει στον Γιώργο Μπλάνα.

Κείμενα των βιογράφων και των συναγωνιστών του ζωντανεύουν μέσα από την ανάγνωση του ηθοποιού Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ