Η Κινηματογραφική Ομάδα Του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων σας προσκαλεί στην προβολή της ταινιας ROSETTA (ΡΟΖΕΤΑ).
 
ΠΕΜΠΤΗ 3/11  20:15
 
ROSETTA (ΡΟΖΕΤΑ)
 
(1999, διάρκεια 93ˊ)
Γαλλική – βελγική ταινία, κοινωνικό δράμα, σενάριο - σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντέν.
Υπόθεση: H νεαρή Rosetta ζει σε μια παραγκούπολη του Βελγίου μαζί με την αλκοολική μητέρα της. Στην προσπάθειά της να επιβιώσει, η Rosetta προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια δουλειά ώστε να γλιτώσει από την ανέχεια. Αποφασισμένη να πετύχει τον σκοπό της, η πρωταγωνίστρια δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα και χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει από τη ζωή στο περιθώριο της κοινωνίας.
 
Η συγκλονιστική δημιουργία των αδερφών Νταρντέν καταγράφει με ρεαλισμό το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και οι άνεργοι της σύγχρονης δυτικής καπιταλιστικής κοινωνίας. Η ταινία, παραγωγής 1999, είναι το ίδιο επίκαιρη σήμερα όσο και την εποχή στην οποία γυρίστηκε. Τιμημένη με το Χρυσό Φοίνικα και με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου του Φεστιβάλ των Καννών για την ερμηνεία της Έμιλι Ντέκεν,, η Rosetta αποτελεί μία από τις σημαντικότερες απόπειρες ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη βάση της κοινωνικής τους πυραμίδας οι εύπορες ευρωπαϊκές χώρες.