•  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
         http://www.abelokipoi.gr/ mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   τηλ. επικοινωνίας: 210-6457730
 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

        Τηλ.: 6944914529 email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.anoampelokipi.gr

         FACEBOOK: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ    

  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ»

5 Μαρτίου 2021

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 

Η πρόσφατη προσπάθεια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που φέρεται ιδιοκτήτης μέρους του πάρκου στο μετρό Αμπελοκήπων, να εμπλέξει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην επιδίωξη δόμησης και ιδιωτικοποίησης αυτού του χώρου, έπεσε στο κενό χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των φορέων των Αμπελοκήπων και την παρέμβαση της Δημοτικής αρχής, Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων και Συμβούλων.

Όμως το θέμα παραμένει ανοικτό:

Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως που εποπτεύει το ίδρυμα προς την Βουλευτή Αθηνών του Μέρα 25 Α. Αδαμοπούλου σε ερώτηση για την προσπάθεια τσιμεντοποίησης του πάρκου, απάντηση που δόθηκε επτά ολόκληρους μήνες μετά την υποβολή της ερώτησης και τη μέρα (24 Φεβρουαρίου 2021) που το θέμα θα συζητείτο στο  Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι χαρακτηριστική των προθέσεων και των απόψεων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της πολιτικής προϊσταμένης του. Ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση του χώρου, η οικοδόμηση σε αυτό κτιρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρου ενημέρωσης, η δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του υπόλοιπου χώρου με τραπεζοκαθίσματα γίνεται για το καλό μας.

Η έγκριση από το ΥΠΕΝ της αναστολής των οικοδομικών εργασιών και της έκδοσης οικοδομικών αδειών στην επίμαχη περιοχή του πάρκου καθυστερεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ίσως όχι τυχαία.

Τον Απρίλιο εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση του μισθωτή του χώρου για την ακύρωση της διακοπής των εργασιών που έχει επιβάλει ο δήμος με στόχο να οικοδομήσει τα κτίρια για τα οποία έχει εκδώσει οικοδομική άδεια.

 

 

ΖΗΤΑΜΕ

Ο Δήμος Αθηναίων να ολοκληρώσει ο Δήμος τις διαδικασίες σύνταξης και να επισπεύσει τις διαδικασίες έγκρισης της τροποποίησης του Σχεδίου πόλης για την κατοχύρωση και τυπικά αυτού του χώρου που είναι διαμορφωμένο πάρκο που συντηρεί ο δήμος εδώ και τουλάχιστον μια εικοσαετία.

Το ΥΠΕΝ (Υπουργείο περιβάλλοντος)  να σταματήσει την γραφειοκρατική καθυστέρηση της έγκρισης της αναστολής οικοδομικών εργασιών και έκδοσης αδειών που έχει αποφασίσει ομόφωνα το δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων και να προχωρήσει στην άμεση έγκριση της τροποποίηση του σχεδίου πόλης που συντάσσει ο Δήμος.

 

Η διεκδίκησή μας για θεσμική κατοχύρωση και αναβάθμιση του Πάρκου στον σταθμό του μετρό Αμπελοκήπων είναι το ελάχιστο που  ζητούμε από τον Δήμο και την Πολιτεία στο πλαίσιο και της υλοποίησης των κατευθύνσεων του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που έχει διαπιστώσει τις τεράστιες ελλείψεις σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου των Αμπελοκήπων.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για τα στοιχειώδη και αυτονόητα: Για να διαφυλάξουμε την περιοχή που ζούμε από μια ακόμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Καλούμε όλους του αμπελοκηπιώτες και όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των τοπικών φορέων.