• ·Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων
  • ·Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων
  • ·Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου «Μετρό Αμπελόκηποι»

17/9/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Αθηναίων για το πάρκο Μετρό «Αμπελόκηποι»

 

Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα

 

Χαιρετίζουμε την σχεδόν (μόνο 1 κατά) ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/9/2020, με την οποία προστατεύεται το πάρκο, δίπλα στο σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι επί της Λ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου έκτασης 830 τετρ. μέτρων από την εμπορευματοποίηση-τσιμεντοποίηση, που δυστυχώς επιδιώκει ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του χώρου, που είναι το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε:

1) Να προχωρήσει η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου με χαρακτηρισμό του χώρου ως πράσινο

2) Να ανασταλούν για ένα (1) χρόνο οι οικοδομικές εργασίες και άδειες

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους κατοίκους, πως οι αγώνες μας, όταν υπάρχει ενότητα, πείσμα, και επιμονή, μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Κι ακόμη ότι μπορούμε και πρέπει να προστατεύσουμε τους τελευταίους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της Αθήνας (για υψηλό πράσινο, επικοινωνία, ψυχαγωγία, πολιτιστική δημιουργία)

Από την πλευρά μας, χωρίς καμία επανάπαυση θα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις.

 

* Τα πάρκα είναι η ανάσα της πόλης και η πυκνοδομημένη Αθήνα δεν αντέχει να χάσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο πρασίνου από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της.

Τα πάρκα σε μια εποχή αποξένωσης και ατομικισμού είναι μια όαση επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής δημιουργίας, γι αυτό χρειάζονται την προστασία όλων μας.