ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ώρα 11 πμ στα γραφεία μας (Σεβαστοπούλου 30)

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αγαπητοί Γείτονες,

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) αποφάσισε να παρακαταθέσει, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων για λογαριασμό της ΔΕΗ, το ποσόν των 1.800.000 ΕΥΡΩ ώστε ο ΟΣΚ να γίνει κύριος τους τμήματος του οικοπέδου της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα, έκτασης 6 στρεμμάτων για την ανέγερση σύγχρονου Γυμνασίου – Λυκείου.

Η απόφαση αυτή, που μας γεμίζει όλους χαρά και υπερηφάνεια είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων (εδώ και 25 χρόνια), επίμονων αγώνων όλων των κατοίκων, γονέων και μαθητών, στους οποίους πρωτοστάτησε ο σύλλογός μας, αλλά και όλοι οι άλλοι  φορείς των Αμπελοκήπων (πολιτιστικοί, γονέων, αθλητικοί) με τους οποίους συνεργάζεται στενά και συντονίζει τη δράση ο σύλλογός μας.

Καμία επανάπαυση – οι αγώνες μας συνεχίζονται

Υπάρχει σε εκκρεμότητα το υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου της ΔΕΗ έκτασης 2,65 στρεμμάτων που έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και που πρέπει ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα και με την πρόσφατη (στις 13 Νοέμβρη 2014) ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ολοκληρώσει σύντομα όλες τις σχετικές διαδικασίες για την απόκτηση του χώρου.

Αγαπητοί Γείτονες,

Στη Γενική μας Συνέλευση θα συζητήσουμε και τα άλλα προβλήματα, όπως:

Αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ στο σύλλογό μας, προσφυγικά Πανόρμου, Γηροκομείο Αθηνών, Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Αττικό Άλσος, πλειστηριασμοί κατοικιών, παρκάκια Μοισιόδακος, Καντούνη, περίπτερο Μετρό Πανόρμου κ.λπ., καθώς και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την αλληλεγγύη, την ερασιτεχνική πολιτιστική δημιουργία κ.λπ.

Αγαπητοί Γείτονες,

Είναι γεγονός, πως στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης και των δυσμενών επιπτώσεών της που μεγεθύνονται απ΄ την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια (μειώσεις μισθών – συντάξεων, υπέρογκη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, ανεργία, περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια κ.λπ.), η ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης αποτελεί κυρίαρχη επιδίωξή μας.

Όμως δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε και για τα άλλα προβλήματα της ποιότητας ζωής (περιβάλλον, πολιτισμός) αφού ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, αυτά είναι που πρώτα θίγονται και μάλιστα πολλές φορές ανεπανόρθωτα.

Τίποτα δε χαρίζεται, για όλα πρέπει να αγωνιστούμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ