Αρ. Πρωτ. 1328/21-7-2014

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Προς: Διαμερισματικούς Συμβούλους 7ης Δημοτικής Κοινότητας

Θέμα: Απόφαση Διαμερισματικού Συμβουλίου «Παραχώρηση αίθουσας διαστάσεων 6,8μ Χ 17 μ, δηλαδή 115 μ2 επί του πάρκου ΚΑΠΑΨ κατά χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων»

 

            Σας διαβιβάζουμε για μια ακόμη φορά το αίτημά μας, που επανειλημμένα γραπτώς και προφορικώς σας εκθέσαμε (τελευταία υπομνήματα με αριθ. πρωτ. Δήμου 067579/19-2-2014 και 092177/5-3-2014) και παρακαλούμε να το αποδεχθείτε λαμβάνοντας την ανάλογη απόφαση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου σας την Τετάρτη 23/7/2014 ώρα 7μμ.

            Συγκεκριμένα

            Όπως φαίνεται στο σκαρίφημα της πίσω σελίδας, στο πάρκο ΚΑΠΑΨ υπάρχουν μεταξύ άλλων στο ισόγειο επί του πάρκου και 5 αίθουσες διαστάσεων η καθεμία 6,8 μ Χ 17 μ, δηλαδή 115 μ2, που αυτή την περίοδο, όπως και οι υπόλοιπες, ανακαινίζονται με εργολαβία που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

            Ζητάμε να δοθεί μια απ΄ αυτές τις αίθουσες για τις ανάγκες του  συλλόγου, όχι μόνο γιατί η δημιουργία αυτού του πάρκου είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων των κατοίκων (στους οποίους πρωτοστάτησε ο σύλλογός μας), αλλά και το κυριότερο γιατί με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά πολιτιστικά τμήματα που διαθέτει ο σύλλογος (χορευτικά, θέατρο, χορωδία, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, φωτογραφία, κινηματογράφος κ.λπ.) και τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, θα αποτελέσει το πάρκο μια σημαντική εστία πολιτιστικής, ερασιτεχνικές δημιουργίας προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών, ενώ παράλληλα έτσι θα εξασφαλιστεί και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

            Ας σημειωθεί πως ο Δήμαρχος κ. Καμίνης στη συνάντησή μας στις 14/2/2014 μας δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με το αίτημά μας. Στην ίδια συνάντηση ο Δ/ντής Νομικών Υπηρεσιών κ. Γεωργακαράκος δήλωσε πως για την παραχώρηση της αίθουσας στο σύλλογο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό κώλυμα. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις, πως δηλαδή το αίτημά μας είναι δίκαιο και λογικό, μας έχουν δώσει όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

            Επισημαίνουμε πως με το αίτημά μας συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της περιοχής μας (γονέων, αθλητικοί κ.λπ.), όπως έχει φανεί απ΄ τις επανειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και των άλλων εκδηλώσεων όπου έχει αναφερθεί το θέμα (Γλέντι ΚΑΠΑΨ, κούλουμα ΚΑΠΑΨ, ανοιχτές συγκεντρώσεις κ.λπ.).

            Ευελπιστούμε πως μετά με την ομόφωνη απόφασή σας υπέρ του αιτήματός μας και το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει ανάλογη απόφαση.

 

                                                                                     Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος  Μ. Ζωίδης 

Η Γραμματέας Ε. Παπαδήμα