Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων στηρίζει την διεκδίκηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τη δημιουργία παιδικής χαράς στο “Παρκάκι Διάκου” (Μπόχαλη και Περρίκου).

 

Ακολουθεί το κείμενο των φορέων:

Όλοι εμείς οι γονείς που ζούμε στο Πολύγωνο και στη Νέα Φιλοθέη ζητάμε να φτιαχτεί παιδική χαρά στην γειτονιά μας. 

 

 

Για το καθημερινό παιχνίδι χρειάζεται να εξαντλούμε τα παιδιά μας κάνοντας μεγάλες διαδρομές με ανηφόρες και κατηφόρες (χωρίς ασφαλή πεζοδρόμια) για να φτάσουμε στις υπάρχουσες παιδικές χαρές που και αυτές δεν είναι επαρκείς σε χώρο και υποδομές. Για παράδειγμα, είναι πολλές οι φορές που η παιδική χαρά του ΚΑΠΑΨ είναι γεμάτη με αποτέλεσμα να μην χωράνε τα παιδιά για να παίξουν.

Υπάρχει χώρος για νέα παιδική χαρά, είναι το “Παρκάκι Διάκου” (Μπόχαλη και Περρίκου). Δήμαρχοι άλλαξαν πολλοί, αλλά αυτό το πάρκο της γειτονιάς μας (παρότι παλιότερα ήταν παιδική χαρά) παρέμεινε στην εγκατάλειψη. Ζητάμε να αναπλαστεί και διαμορφωθεί άμεσα.

Οι παιδικές χαρές και ελεύθεροι χώροι άθλησης στις γειτονιές μας είναι πια λίγοι. Ζητάμε την στήριξη και από άλλους Συλλόγους Γονέων και φορείς της γειτονιάς για να διαμορφωθούν νέοι χώροι ποιοτικής και ασφαλούς απασχόλησης των παιδιών μας.

Καλούμε τους γονείς, τα παιδιά και όλη την γειτονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 19.00 στο “Παρκάκι Διάκου” για να ομορφύνουμε το παρκάκι με παιδικές ζωγραφιές και φωνές σαν μια πρώτη προσπάθεια να ακουστεί το αίτημά μας.


 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ

20ΟΥ Νηπιαγωγείου Αθήνας

107ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Αθήνας

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 7ΗΣ ΔΗΜΟΤ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ