ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ:  Κ. Μπακογιάννη Δήμαρχο Αθηναίων.

 Κοιν:

  • Δημοτικές παρατάξεις.
  • Κα Βορίδη Πρόεδρο 7ης Δημοτικής Κοινότητας
  • Φορείς και κατοίκους της περιοχής μας

 

Θέμα: Εξωδικαστικός διακανονισμός, προσδιορισμού της τιμής μονάδας, για την εξαγορά από τον Δήμο Αθηναίων, του οικοπέδου της ΔΕΗ έκτασης 2,7 στρεμμάτων επί της οδού Λάμψα, περιοχή Αμπελοκήπων (ΑΒΕΖ του σκαριφήματος), Συνημμένο Ν° 1

 

κ. Δήμαρχε

 

Σε συνέχεια επανειλημμένων υπομνημάτων μας (τελευταίο με αρ. πρωτ. Δήμου Αθηναίων 257612/7-10-21   Συνημμένο Ν°2) παρακαλούμε να εντείνεται τις προσπάθειες σας ώστε η Διοίκηση της ΔΕΗ να αποδεχτεί το αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογγιάνη στις 5 Ιουνίου 2020 για εξωδικαστικό διακανονισμό προσδιορισμού της τιμής μονάδας, ώστε να εξαγοράσει ο Δήμος Αθηναίων το οικόπεδο της ( ΑΒΕΖ του σκαριφήματος).

Ανάλογη πρόταση, για εξωδικαστικό διακανονισμό, είχε υποβάλλει προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ και ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Καμίνης  (Συνημμένο Ν°3).

 

Ας σημειωθεί ότι:

 

  • Το συνολικό οικόπεδο της ΔΕΗ (ΑΓΔΖ του σκαριφήματος), χαρακτηρίστηκε ως σχολείο τα 6 στρέμματα (ΒΓΔΕ) και τα υπόλοιπα στρέμματα (ΑΒΕΖ) ως πράσινο με το ΦΕΚ 46/30-1-2003 (Συνημμένο Ν°4).
  • Οι κτηριακές Υποδομές (Κτ Υπ), πρώην ΟΣΚ, απαλλοτρίωσαν ήδη τα 6 στρέμματα (ΒΓΔΕ του σκαριφήματος), για την ανέγερση σχολείου με τιμή μονάδος τα 400€/τμ ( σχετικές αποφάσεις του εφετείου (5420/2015) και Άρειου Πάγου (297/2018)).
  • Επανειλημμένα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και η 7ης Δημοτικής Κοινότητας, έχουν πάρει ομόφωνα αποφάσεις, για απαλλοτρίωση  του τμήματος του οικόπεδου της ΔΕΗ (ΑΒΕΖ του σκαριφήματος), που δυστυχώς έμειναν κυριολεκτικά στα χαρτιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (πράξη 2052/19-11-2007 Συνημμένο Ν°5) και της 7ης Δημοτικής Κοινότητας (Συνημμένο Ν°6).
  • Ακόμη και η προσπάθεια της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων να κινήσει κάποια διαδικασία, δεν είχε καμία συνεχεία (Συνημμένο Ν°7).
  • Όλοι οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής μας, συμφωνούν με τις θέσεις μας (Υπόμνημα φορέων Συνημμένο Ν°8).

 

Από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής μας, ώστε να μην χαθεί οριστικά (κινδυνεύει όσο καθυστερεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης), ο τελευταίος ελεύθερος χώρος της έντονα πυκνοδομημένης περιοχής μας, που τον διεκδικούμε για πράσινο από το 1995.