2017/11-3-2021

Ανακοίνωση

Η Πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με Αστυνομική βία

αλλά με  ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

 

Αγαπητοί γείτονες

     Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκδήλωση της πανδημίας, που μας κρατά μακριά , από τις πολύπλευρες δραστηριότητες του συλλόγου μας.

     Τις τελευταίες μέρες, ενώ βιώνουμε ένα ακόμη lockdown, καταγράφηκε στη χώρα μας με επίκεντρο την Αττική, αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων covid , αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων.

     Κι’ όλα αυτά συμβαίνουν με σχολεία όλων των βαθμίδων και καταστήματα κλειστά , με περιορισμό στις ώρες κίνησης μας και με συνεχείς υποδείξεις για την ατομική ευθύνη μας.

     Το ίδιο χρονικό διάστημα , δεν αυξήθηκαν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς , με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός , ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής , δεν γίνονται τεστ και παίρνονται ελλιπή μέτρα υγιεινής στους χώρους δουλειάς, με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων , ενώ στις αίθουσες των σχολείων δεν μειώνεται ο αριθμός των μαθητών

    Και πάνω απ’ όλα δεν οχυρώθηκε έναν ολόκληρο χρόνο , το δημόσιο σύστημα υγείας , με αποτέλεσμα  τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής, να λειτουργούν πέρα από τα όρια αντοχής τους.

     Την ίδια ώρα που ψηφίζονται αντιλαϊκοί νόμοι για την εργασία, παιδεία, περιβάλλον, κλιμακώνεται η αστυνομική βία, που τελευταία εκφράστηκε με την βίαιη επέμβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις κάτοικοι, περαστικοί, οικογένειες με παιδιά στις 7/3/2021 στην πλατεία της Ν Σμύρνης , η οποία κατέληξε στον ανηλεή ξυλοδαρμό ενός νέου ανθρώπου.

    Είχαμε όμως αστυνομική επιχείρηση και στην γειτονιά μας , κατά των κατοίκων που πραγματοποιούσαν στις 8/3/2021 συγκέντρωση στην πλατεία  ‘’μετρό Πανόρμου’’ διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία στην Ν.Σμύρνη.

    Συγκεκριμένα υπήρξε ένα όργιο τρομοκράτησης στα γύρο στενά απέναντι σε όποιον/όποια κυκλοφορούσε, καθώς και φθορές σταθμευμένων αυτοκινήτων και αήθη συμπεριφορά και φρασεολογία εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής

     Η μεγάλη κινητοποίηση που ακολούθησε στις 9/3/2021 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό ενός αστυνομικού , ενέργεια που κατηγορηματικά καταδικάζουμε , που σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να θολώσει τα πραγματικά αιτήματα της μεγάλης συγκέντρωσης , που ήταν μια απάντηση στον αυταρχισμό και την αστυνομική βία.

     Αγαπητοί γείτονες

     Οι ελεύθεροι χώροι , οι πλατείες μας, ανήκουν στον κόσμο που θέλει να πάρει μια ανάσα , ύστερα από τον εγκλεισμό ενός ολόκληρου χρόνου.

     Σίγουρα χρειάζεται να εξακολουθούμε να παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης για να είμαστε ασφαλείς.

       Η ατομική ευθύνη όμως δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται να ενώσουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων μας , απαιτώντας μαζί τους:

      Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, την επίσπευση των εμβολιασμών με τη χρήση και άλλων εμβολίων που εγκρίνονται από τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Π.Ο.Υ. κλπ.

 

Δεν θα δεχτούμε τη βία και την καταστολή στις γειτονιές μας

στο όνομα των ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας

 

                                              Για το ΔΣ

        Ο Πρόεδρος                                          `                                            Η Γραμματέας

 

        Μ.Ζωίδης                                                                                              Ε.Παπαδήμα