2006/1-10-2020

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο

Τετάρτη 7/10/2020 Ωρα 10.30 π.μ.

Στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)

 

«Να απαιτήσουμε την καταδίκη όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών, της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

 

Την Τετάρτη  7/10/20 το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιας δίκης που ολοκληρώνεται 5 χρόνια μετά την έναρξή της.

Απαίτησή μας είναι να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης, που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές κινημάτων, συλλόγων κλπ.

Εμείς εδώ στη γειτονιά μας, ζήσαμε έντονα την αγριότητά τους.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010, περίπου 30 φασίστες με μάσκες εισέβαλλαν προκλητικά στα τότε γραφεία του Συλλόγου μας (Σεβαστοπούλου 30), όπου βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη με θέμα το «προσφυγικό», πέταξαν τρικάκια ρατσιστικού περιεχομένου (με την υπογραφή «αυτόνομοι») έβρισαν τους παρευρισκόμενους και ρύπαναν με σπρέι τους τοίχους της αίθουσας.

Μάλιστα την ενέργειά τους βιντεοσκόπησαν και την πρόβαλαν «ως μεγάλο κατόρθωμα» στο διαδίκτυο.

Αλλά και στην συνέχεια, όταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας μαζί και με άλλους φορείς της περιοχής μας (πολιτιστικούς, αθλητικούς, γονέων, καθηγητών, εργαζομένων κλπ) αποφασίσαμε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας (για την εισβολή στο σύλλογό μας), στην πλατεία Μετρό Πανόρμου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 50 περίπου φασίστες, με ρόπαλα, μάσκες και κράνη, κραυγές και ρατσιστικά συναισθήματα, επιτέθηκαν ξαφνικά στους συγκεντρωμένου για να τους διαλύσουν (χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, αν και τραυμάτισαν ορισμένους), και να σπείρουν έτσι στη γειτονιά μας κλίμα φόβου και ανασφάλειας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η βάρβαρη επίθεση αλλά και οι δεκάδες άλλες σε όλη την Ελλάδα, δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την ύπαρξη «κέντρου» χωρίς την ύπαρξη οργάνωσης, στην οποία οι δράστες ανήκουν, για λογαριασμό της οποίας δρουν και τους στόχους της οποίας υλοποιούν.

Στη δίκη άλλωστε επιβεβαιώθηκε, ότι στη Χρυσή Αυγή υπήρχε στρατιωτική δομή και ιεραρχία και ως εκ τούτου τα μέλη υπάκουαν τυφλά στους ανωτέρους τους.

Η αυστηρή καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής θα είναι ένα μόνο βήμα σε έναν αγώνα ενάντια στον φασισμό, που πρέπει να δίνεται καθημερινά από όλους μας γιατί «ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

                                  

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    `                            Η Γραμματέας

 

Μ.Ζωίδης                                                                     Ε.Παπαδήμα