ΕΠΙΣΤΟΛΗ                   

                                                                                                                      1975/3-4-2020

Αγαπητοί γείτονες

          Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση , που όλος ο πλανήτης βιώνει , δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας.

         Τώρα προέχει η προστασία της υγείας όλων μας.

         Τώρα απαιτείται υπευθυνότητα , αλληλεγγύη.

         Μένουμε επομένως σπίτι.  Ακολουθούμε τις οδηγίες  των ειδικών επιστημόνων.

        Απαιτείται όμως και η πολιτεία να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την Άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , σύμφωνα με τις προτάσεις του Ιατρικού – υγειονομικού προσωπικού (επάρκεια υγειονομικού υλικού, αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας , ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας και της κατ’ οίκων βοήθειας , επαρκείς προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και ένταξης τους στο κρατικό σχεδιασμό , με βασικό σκοπό την προστασία της ζωής όλων μας.

      Ιδιαίτερα μας απασχολεί το θέμα των γειτόνων μας τροφίμων του Γηροκομείου Αθηνών , για τους οποίους επιβάλλεται να υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον απ’ τους αρμόδιους φορείς.

 Ήδη ο Σύλλογος μας έστειλε υπόμνημα, προς τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής , Δήμο Αθηναίων) και προχώρησε σε μια συμβολική παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης.

Μένουμε στο σπίτι μας σε καραντίνα αλλά δεν βάζουμε τη σκέψη μας σε καραντίνα. Δεν πρέπει να αφήνουμε το φόβο να μας νικήσει.

     Η πανδημία θα περάσει και το αύριο πρέπει να μας βρει όλους υγιείς , ακόμη πιο διεκδικητικούς και δημιουργικούς με περισσότερες προτάσεις για πολιτιστική δημιουργία και πιο επίμονους αγώνες για τη ζωή και το περιβάλλον

Αγαπητοί γείτονες

Οι εκδηλώσεις μας έχουν ανασταλεί , αλλά το σύνθημα μας ‘’Κανένας μόνος του στην κρίση‘’ εξακολουθεί να ισχύει  Είμαστε αποκλεισμένοι αλλά όχι αποξενωμένοι.

Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα (τηλέφωνο, mail, διαδίκτυο ) για να ανταλλάσουμε σκέψεις. Η Επικοινωνία νικάει τις δυσκολίες και το φόβο

 

                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                `                            Η Γραμματέας

 

Μ.Ζωίδης                                                                     Ε.Παπαδήμα