ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 Ωρα 6 μμ στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και  Λάμψα)

με αίτημα

Να διασωθεί η λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών το οποίο δυστυχώς  οδηγείται εδώ και 10 χρόνια σταδιακά στην συρρίκνωση και πιθανόν στην πλήρη κατάργηση.

 

Συν: Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019  ΩΡΑ 6μμ Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα) 

 ΟΛΟΙ: Κάτοικοι, φορείς κινήσεις πολιτών πρέπει να παρευρεθούμε

1) Για να εκφράσουμε:

Την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση, για την κατάσταση που συνεχίζει να υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στο Γηροκομείο Αθηνών αφού:   

α) Από τις 9 πτέρυγες λειτουργούν μόνο 2

β) Σήμερα φιλοξενούνται περίπου 100 ηλικιωμένοι, ενώ πριν 13 χρόνια  ήταν περίπου 450

γ) Τα χρέη του Γηροκομείου υπερβαίνουν τα 35 εκατομμύρια, παρά τα 1000 περίπου ακίνητα που έχει στην κατοχή του

δ) Οι ηλικιωμένοι σιτίζονται με catering παρά την ύπαρξη σύγχρονων μαγειρίων και μάλιστα με μεγάλη δυναμικότητα (θα μπορούσαν να σιτίζονται και άλλοι άστεγοι και οικονομικά ανήμποροι συνάνθρωποί μας)

ε) Καθυστερεί (επί δύο χρόνια από τότε που κηρύχθηκε έκπτωτη η προηγούμενη διοίκηση κατηγορούμενη για κακοδιαχείριση) η διαδικασία εκλογής αιρετής διοίκησης, αφού οι προσωρινές διοικήσεις αλλάζουν συνεχώς μετά από ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι το Γηροκομείο Αθηνών οδηγείται σταδιακά εδώ και 10 χρόνια στη συρρίκνωση και πιθανόν στη πλήρη κατάργηση.

 

2) Για να απαιτήσουμε:

Απ’ όλους τους αρμόδιους (Κυβέρνηση, περιφέρεια, Δήμο Αθηναίων) χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, να πάρουν άμεσα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν όσα κτίρια έκλεισαν και να δεχθούν υπερήλικες που αυτή τη στιγμή είναι άστεγοι ή ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ας σημειωθεί ότι η συνολική δυναμικότητα όλων των κτιρίων είναι περίπου 700 ηλικιωμένοι. Θεωρούμε ότι αυτός ο στόχος μπορεί να υλοποιηθεί καλύτερα, αν περάσει εξ’ ολοκλήρου το Γηροκομείο στον έλεγχο και την ευθύνη του κράτους. Προς αυτή τη κατεύθυνση η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες (νομοθετικές κλπ).

 

Η πρόνοια για την τρίτη ηλικία δεν πρέπει να αφήνεται ούτε στα διάφορα σωματεία, ούτε στα χέρια ιδιωτών και φιλάνθρωπων. Είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσοι την χρειάζονται.


ΦΟΡΕΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:  κ. Μανώλη Παναγιωτάκη Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ

Κοιν.:  κ. Σταθάκη  Υπουργό Ανάπτυξης

             κ. Καμίνη    Δήμαρχο Αθηναίων

 

κ. Πρόεδρε

Θα σας παρακαλούσαμε, να συμφωνήσετε με την πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη (σας επισυνάπτουμε την σχετική επιστολή του με αριθ. πρωτ. Δήμου Αθηναίων 300162/21-11-2018), για εξωδικαστικό διακανονισμό, ώστε το συντομότερο δυνατόν ο Δήμος Αθηναίων να εξαγοράσει το τμήμα του οικοπέδου σας έκτασης 2,7 στρεμμάτων που έχει χαρακτηριστεί ως πράσινο (ΦΕΚ 46/30-1-2003), προφανώς με την ίδια τιμή μονάδος που καθορίστηκε για το διπλανό τμήμα των 6 στρεμμάτων (που απαλλοτριώθηκε από τις κτηριακές Υποδομές) δηλαδή 400 Ε/μ2 με απόφαση του Εφετείου (υπ’ αριθ. 5420/1-12-2015), με την οποία συμφώνησε και ο Άρειος Πάγος (με την υπ’ αριθ. 297/12-1-2018 απόφασή του).