ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

  • Κάθε Πέμπτη, στις 8.15 μ.μ.,
  • στην αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9, Αμπελόκηποι

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

 

Ένα από τα σημαντικότερα Ελληνικά ντοκιμαντέρ «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», ο σκηνοθέτης Νίκος Παπακώστας & ο Αστροφυσικός Ξενοφώντας Μουσάς,

Το πρώτο μέρος από το Φεστιβάλ Ιρανικού Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο του Ιράν &

Ένα αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου, «Η μάχη του Αλγερίου» σε συνεργασία με τη NEW STAR,

έρχονται στην αίθουσά μας αυτόν το μήνα!  

   

Πέμπτη 6/02, 8.15μ.μ.          

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΟΥ

(1966, διάρκεια 121')

Ιταλοαλγερινή ταινία, σκηνοθεσία Τζίλο Ποντεκόρβο.

«Η Μάχη του Αλγερίου» παρουσιάζει τη δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Αλγερίας από το 1954 ως το 1960 και τον ρόλο του στην απελευθέρωση της χώρας από το γαλλικό ζυγό. Το επικηρυγμένο για χρόνια στη Γαλλία φιλμ, είναι ένα έπος για την αντίσταση των Αλγερινών. Ένα έργο - σημείο αναφοράς του πολιτικού Σινεμά.

Η «Μάχη του Αλγερίου» περιγράφει με εντυπωσιακή αμεσότητα την έκρηξη του απελευθερωτικού κινήματος, την βαρβαρότητα του γαλλικού ιμπεριαλιστικού στρατού κατοχής, αλλά και την χρήση βίας από τους αγωνιστές της αντίστασης. Η δύναμη της ταινίας είναι τόσο μεγάλη που οι γαλλικές κυβερνήσεις την είχαν απαγορεύσει μέχρι το 1971.

https://www.facebook.com/events/659684718171964/

 

Πέμπτη 13/02, 8.15μ.μ.                                                

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Φεστιβάλ-αφιέρωμα σε ιρανικές ταινίες μικρού μήκους

Επτά «διαμαντάκια», επτά ταινίες-ιδανική αρχή για να μυηθούμε στο σύμπαν μιας κορυφαίας κινηματογραφικής σχολής, αυτήν του Ιρανικού κινηματογράφου.

«Ο οπαδός», «Ο Φακός», «Η Ευκαιρία», «Απλά να είσαι η μητέρα μου», «Ρουμπίνι», «Φως στη στρατιωτική μπότα», «Ο Οδηγός»,

μας προσφέρουν  ματιές σε θέματα από την οικολογία, τον πόλεμο & τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις και κοινωνικές συμπεριφορές, τα διλήμματα & τις ευκαιρίες.

 

Πέμπτη 27/02 8.15μ.μ.               

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Πριν από δύο χρόνια και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και κορυφαίων επιστημόνων έγινε η παγκόσμια πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Αφηγήσεις».

Τώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το συγκλονιστικό αυτό πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ για μια από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις όλων των εποχών, καθώς το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Σύλλογό μας. Ομιλητές θα είναι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Νίκος Παπακώστας και ο καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της παραγωγής.