ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ – ΓΕΝΑΡΗΣ 2018
 

Κάθε Πέμπτη, στις 8.15 μ.μ., στην αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9Πέμπτη 11/01
8.15μ.μ.
ΠΟΥ ΠΑΩ ΘΕΕ ΜΟΥ;
(2016, διάρκεια 86')
Ιταλική κωμωδία, σκηνοθεσία Τζενάρο Νουνζιάντε.
Ας αρχίσουμε τη νέα χρονιά με γέλιο!
Βυθισμένος στη ρουτίνα του δημοσίου υπαλλήλου, ο Κέκο πέφτει θύμα του νέου νόμου περί κινητικότητας και εθελούσιας εξόδου. Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά η κυβερνητική υπεύθυνη είναι αποφασισμένη να τον στείλει μέχρι και… τον Βόρειο Πόλο για να τον κάνει να παραιτηθεί.
Μια ταινία με πολύ γέλιο, χρώματα, όμορφα πρόσωπα. Εύστοχη κωμωδία με κοινωνικό και πολιτικό σαρκασμό που καταλήγει στην αποτύπωση της καθημερινότητας
 
Πέμπτη 18/01
8.15μ.μ.
71
(2014, διάρκεια 99')
Αγγλική ταινία, δραματικό, περιπετειώδες θρίλερ, σκηνοθεσία Γιάν Ντεμάνζ.
Το 1971 στη Βόρεια Ιρλανδία οι συγκρούσεις κλιμακώνονται και ο φόβος για εμφύλιο πόλεμο εντείνεται. Ένας νεαρός Βρετανός στρατολογείται στο Μπέλφαστ. Η πόλη είναι διχασμένη σε «πιστούς» Προτεστάντες και «εχθρικούς» Καθολικούς. Και οι δύο πλευρές έχουν παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ συμμορίες του δρόμου και μυστικοί πράκτορες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, ο καθένας με βάση τις αρχές τους. Μια περιπολία μετατρέπεται γρήγορα σε συμπλοκή και ο άτυχος στρατιώτης θα μείνει πίσω. Η επιστροφή στη βάση του είναι μια οδύσσεια γεμάτη φόβο και απόγνωση.
Καταιγιστικός ρυθμός, συνεχής δράση, αγωνία μέχρι το τέλος, χαρακτήρες με βάθος και εξαιρετική νυχτερινή φωτογραφία.
Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής- Ειδική Μνεία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2014,Επίσημη Συμμετοχή Τμήμα DISCOVERY- Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο 2014, Χρυσή Αθηνά 20ο Φεστιβάλ Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2014.

 Πέμπτη 25/01

8.15μ.μ.
ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ (2016, διάρκεια 72’)
Ελληνική ταινία, ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος.
Μετά από ενάμιση χρόνο και την μεγάλη επιτυχία με την προβολή του «Μανάβη», καλωσορίζουμε τον γνώριμο φίλο και σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, που θα μας τιμήσει με την παρουσία του στην προβολή του εξαιρετικού, πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του "Σιωπηλός Μάρτυρας".
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
Το 2006 η παλιά φυλακή Τρικάλων έκλεισε ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας.
Ανθρώπινες ιστορίες και ιστορικά γεγονότα συνδέονται συγκινητικά, διαλεκτικά, απρόοπτα κι εξόχως κινηματογραφικά από τον τρυφερό δημιουργό του «Μανάβη».
Επτά πρόσωπα (πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι, ο τελευταίος διευθυντής, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, μια εκπαιδευτικός και μια συγγραφέας-ερευνήτρια) που συνδέθηκαν με αυτήν, επιστρέφουν για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.
Ένας τόπος μνήμης λύνει τη σιωπή του…
Μια απροσδόκητη ανακάλυψη φέρνει στο φως το κρυμμένο μυστικό του μνημείου και θέτει ένα καίριο ερώτημα: πώς διαχειριζόμαστε την ιστορική μνήμη;
«Στα Τρίκαλα στα δυο στενά», τα πραγματικά στενά, δηλαδή στην παλιά φυλακή της πόλης, εκτυλίσσεται ένα από τα ωραιότερα ντοκιμαντέρ της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφίας, ο «Σιωπηλός Μάρτυρας» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ