Κάθε Πέμπτη, στις 8.15 μ.μ.
 Στην αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9
Στο «φεύγα» του φθινοπώρου, οι «μηχανές» μας αρχίζουν και ζεσταίνονται!
Έτσι, ο Νοέμβρης μας φέρνει ταινίες που «τρέχουν» από το δράμα μέχρι την κωμωδία και το αστυνομικό θρίλερ,
αλλά και το διήμερο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, μια «παλέτα» με εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές, μουσική και τραγούδια εμπνευσμένα από το σημαντικότερο γεγονός του 20ου αιώνα.

Πέμπτη 2/11
8.15μ.μ.
Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
(2013, διάρκεια 91')
Αγγλική δραματική ταινία, σκηνοθεσία Κλίο Μπάρναρντ.
Πραγματικό αριστούργημα, αντιπροσωπευτική της δύναμης του Νέου Αγγλικού Κινηματογράφου και από τις σπουδαιότερες βρετανικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. (Βραβείο καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας 2013). Ένα σκληρό, κοινωνικά ευαίσθητο δράμα, με πικρό χιούμορ και σκληρή ειλικρίνεια, μας μεταφέρει στη Βρετανία του σήμερα και διηγείται την τρυφερή ιστορία δύο μικρών αγοριών, σε μια σύγχρονη διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Oscar Wilde, μια οδυνηρή ιστορία ενηλικίωσης με φόντο τη χρεοκοπημένη σε κάθε επίπεδο -εργασιακό, σχολικό, οικογενειακό - μεταβιομηχανική βορειοευρωπαϊκή πραγματικότητα.


Πέμπτη 9/11
8.30μ.μ.
&
Παρασκευή 10/11
8.30μ.μ.
ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ένα διήμερο με πλήθος πολυποίκιλων καλλιτεχνικών & πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, με συμμετοχή συγγραφέων, μελετητών, μουσικών, συνθετών, της περίφημης χορωδίας του Παντείου Πανεπιστημίου & της κινηματογραφικής και θεατρικής ομάδας του Συλλόγου μας.

Πέμπτη 16/11
8.15μ.μ.
JIMMY’S HALL (2014, διάρκεια 109’)
Αγγλο-ιρλανδική δραματική ταινία, σκηνοθεσία Κεν Λόουτς.
Το 1921, σε μια Ιρλανδία στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, ο Τζίμι Γκράλτον στήνει με δικά του χρήματα, μια αίθουσα χορού, ένα μέρος όπου οι νέοι της κοινότητας θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται, να μαθαίνουν, να διαφωνούν, να ονειρεύονται... πάνω απ’ όλα όμως να χορεύουν και να διασκεδάζουν.
Ιρλανδία, 1932: ο Τζέιμς επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές.
Μία ανθρώπινη και συγκινητική ταινία, με πολιτικά μηνύματα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον προσωπικό αγώνα, την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη.

Πέμπτη 23/11
8.15μ.μ.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ (2014, διάρκεια 105’)

Ισπανικό αστυνομικό - πολιτικό θρίλερ, σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ.
Στην Ισπανία του 1980, στο στενό, πιεσμένο διάστημα όταν η χώρα προσπαθεί να περάσει από τη δικτατορία του Φράνκο στη δημοκρατία, δυο αστυνομικοί βρίσκονται, με το αυτοκίνητό τους χαλασμένο, σε μια μικρή κοινότητα στις ελώδεις όχθες του Γουαδαλκιβίρ, με αποστολή να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση δυο κοριτσιών, δυο έφηβων αδερφών.
Όσο βυθίζονται στην πραγματική και την ηθική λάσπη, όσο διαπιστώνουν ότι η υπόθεσή τους αποτελεί μέρος ενός φρικτότερου όλου, η μετέωρη λαϊκή κοινωνία της Ισπανίας παίρνει την ευθύνη της στο έγκλημα.
Ένα υποβλητικό θρίλερ γεμάτο ιστορικοπολιτικές προεκτάσεις, βραβευμένο με 10 βραβεία GOYA.