ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ                     

Τηλ. Επικοιν.: 6972408401, 6944914529,6948080518                                 Αθήνα 4-1-2020

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλες και φίλοι,

Ευχόμαστε ο καινούριος χρόνος να μας βρει όλους με υγεία, δυνατούς έτοιμους να συνεχίσουμε τους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας.

Όπως έχουμε συναποφασίσει (βλέπε ψήφισμα ημερίδας 24-11-2019) προχωρούμε στην οργάνωση κινητοποίησης για την υπεράσπιση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, που αποτελεί μακρόχρονο στόχο της Επιτροπής μας αλλά και πολλών κοινωνικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών φορέων της Αθήνας με αίτημα την επίλυση των παρακάτω ζητημάτων:

o Ολοκλήρωση, δημοσίευση και κύρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού, με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη νομοθετική προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.

o Σύσταση Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια                                                                                             

o Απαγόρευση κάθε διαμπερούς κίνησης και παράνομης στάθμευσης οχημάτων στον πυρήνα του Πάρκου.

o Διευκόλυνση της κυκλοφορίας πρόσβασης των πολιτών στο πάρκο με την άμεση απομάκρυνση-κατεδάφιση των περιφράξεων (συρματοπλεγμάτων) που κατακερματίζουν το χώρο.

o Απομάκρυνση του Μπάντμιντον, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 1970/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς και των γραφείων της ΕΠΟ και όχι ανανέωση της σύμβασης παραμονής τους από την ΕΤΑΔ.

oΚατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 111 του Ν.4623/2019, ΦΕΚ134Α/9.8.2019) με την οποία μεταστεγάζεται η Γ.Γ.Ε.Τ/Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο Κεντρικό Κτίριο Ιππασίας

Η ημερομηνία, ο χώρος της κινητοποίησης και άλλα σχετικά ζητήματα προτείνουμε να συζητηθούν σε σύσκεψη Κοινωνικών Φορέων και πολιτών, που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ Λάκωνος 9 την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στις 8μμ.

                                                         Η Γραμματεία της Επιτροπής

                                                                                 Βοζικάκης Γιώργος

                                                                      Ζευγώλη Μαρία

                                                                      Ζωίδης Μιχάλης

                                                                      Κλεφτοδήμος Δημήτρης

                                                                      Σακκά Ζωήτσα