• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Πουλίου 29 & Λαμίας, 115 23 ΑΘΗΝΑ, Μετρό «Αμπελόκηποι» popesyka@gmail.com, Τηλ. 210 6457730

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Λάκωνος 9, Τηλ.: 6944 914529, 6944 738640, 6946 509575 - email: anoampelokipi@gmail.com, www.anoampelokipi.gr

FACEBOOK: Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «Μετρό Αμπελόκηποι»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ στην καταστροφή του Πάρκου

«Μετρό Αμπελόκηποι»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων σύσκεψη φορέων, κατοίκων και δημοτικών παρατάξεων που ομόφωνα αποφάσισε:

1) Να καταγγείλουμε την απόφαση του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης (που εποπτεύεται απ΄ το Υπουργείο Παιδείας), να εκχωρήσει ένα ήδη διαμορφωμένο πάρκο 830 τετρ. μέτρων που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περιοίκους και χιλιάδες επιβάτες του Μετρό σε ιδιωτική εταιρεία, για να χτίσει εκεί δύο κτίρια των 60 τετρ. μέτρων το καθένα, για εμπορική εκμετάλλευση με 3 θέσεις στάθμευσης, και δρόμο εξυπηρέτησης που θα διασχίζει το πάρκο.

2) Να εκφράσουμε την έκπληξη και αγανάκτησή μας, για την πρωτοφανή απόφαση του συμβουλίου της 7ης Δημοτικής Κοινότητας (με τις ψήφους μόνο της συμπολίτευσης και την παρουσία, προτροπή του αναρμόδιου για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Αντιδημάρχου κ. Αποστολόπουλου) με την οποία «συναινεί στην καταστροφή του Πάρκου» χαρακτηρίζοντας καταπατητές τους πολίτες που θέλουν αυτή η δημόσια έκταση να συνεχίζει να αξιοποιείται ως χώρος πρασίνου.

3) Να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να υπερασπιστούμε έναν απ΄ τους τελευταίους ελεύθερους δημόσιους χώρους, στην καρδιά των Αμπελοκήπων.

Συγκεκριμένα

α) Να παρευρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 ώρα 5 μμ στην Τεχνόπολη (Γκάζι), απαιτώντας:

Να ληφθεί απόφαση για άμεση τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης ώστε να χαρακτηριστεί ο χώρος κοινόχρηστο πράσινο, και παράλληλα για αναστολή των οικοδομικών εργασιών και αδειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης.

β) Να εξαγγείλουμε νέα ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 ώρα 7 μμ στο πάρκο «Μετρό Αμπελόκηποι» (Λ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου)

«Η Επιτροπή Αγώνα που είναι ανοιχτή στη συμμετοχή των κατοίκων, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 15 Ιουλίου ώρα 7.00 μμ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων: Λάκωνος 9 (Πάρκο ΚΑΠΑΨ – Τριφυλλίας και Λάμψα)»