ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Πουλίου 29 & Λαμίας, 115 23 ΑΘΗΝΑ, Μετρό «Αμπελόκηποι» popesyka@gmail.com, Τηλ. 210 6457730

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Λάκωνος 9, Τηλ.: 6944 914529, 6944 738640, 6946 509575 - email: anoampelokipi@gmail.com, www.anoampelokipi.gr

FACEBOOK: Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συγκέντρωση κατοίκων Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΟΧΙ στην καταστροφή του Πάρκου Μετρό Αμπελοκήπων

 

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την καταστροφή του μικρού Πάρκου στο Σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων στη γωνία Λ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου. Είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου που απέμειναν στους πολύπαθους Αμπελοκήπους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι υπεύθυνοι γι' αυτή τη κατάσταση φορείς να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η απαράδεκτη καταστροφή:

Το Υπουργείο Παιδείας να ελέγξει και να ακυρώσει τις απαράδεκτες αποφάσεις του εποπτευόμενου από αυτό Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης να ανακαλέσει τις απαράδεκτες αποφάσεις και συμβάσεις μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτη για εμπορική εκμετάλλευση αυτού του χώρου των 830 τετρ. μέτρων, διαμορφωμένου πάρκου στην καρδιά των Αμπελοκήπων, της οποίας φέρεται ιδιοκτήτης το Ίδρυμα.

Ο Δήμος Αθηναίων να διακόψει τις οικοδομικές εργασίες, να ελέγξει και να ανακαλέσει άμεσα τις οικοδομικές άδειες που έχει εκδώσει, να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση του σχεδίου πόλης σε ολόκληρο το Οικοδομικό Τετράγωνο, να διερευνήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου και να αποκαταστήσει το πράσινο που καταστράφηκε.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ελέγξει τον Δήμο Αθηναίων για τη μη εφαρμογή των Κατευθύνσεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου και για τη μη υλοποίηση του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Εμείς οι κάτοικοι συνειδητοποιώντας λόγω της πρόσφατης πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής τη τεράστια σημασία του δημόσιου χώρου πρασίνου, που τόσο έχουμε στερηθεί στους Αμπελοκήπους, είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να διασωθεί και να μη οικοδομηθεί αυτός ο ωραίος και αναντικατάστατος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, στην καρδιά της έντονα πυκνοδομημένης συνοικίας μας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να συνεργαστούν και να συνδράμουν τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ με κάθε τρόπο για να πετύχουμε στον κοινό αγώνα.

Καλούμε τους δυο Συλλόγους να δημοσιοποιήσουν αυτό το ψήφισμα και να προχωρήσουν σε κάθε ενέργεια προς την Κυβέρνηση, Δήμο Αθηναίων, αλλά και προς τη Δικαιοσύνη για να αποτραπεί η καταστροφή.

Αποφασίζουμε για τον καλύτερο συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα νέα συνάντηση κατοίκων με σκοπό τη δημιουργία επιτροπής Αγώνα, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων (Πουλίου 29 και Λαμίας).