1998/30-6-2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: 1) κ. Αξιώτη, Αντιδήμαρχο Σχεδίου Πόλεως

Κοιν.: 2) κ. Μπακογιάννη, Δήμαρχο Αθηναίων

3) κ. Τσιατσάμη, Γεν. Γραμματέα Δήμου Αθηναίων

4) κ. Κολλάτο, Αντιδήμαρχο Πρασίνου

5) κα Βορίδη, Πρόεδρο 7ης Δημ. Κοινότητας

6) κα Τουρή, Δ/ντρια Οδοποιίας

7) κ. Κυριακάκη, Δ/ντη Πρασίνου

Θέμα: Παρκάκι Λ. Ριανκούρ (μεταξύ Πάγκα και Λασκαρίδου)

1) Με κατάπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι τα επτά (7) παγκάκια που τοποθετήθηκαν στο πάρκο δεν έχουν πλάτη (είναι απλά τσιμεντένια βάθρα) και μάλιστα τα τρία (3) εξ αυτών βλέπουν προς την παρακείμενη μεγάλη οικοδομή κι όχι όπως θα ‘πρεπε προς το πάρκο.

Προφανώς η εταιρεία ΝΟΒΑΛ (που επί ένα χρόνο χρησιμοποίησε –δυστυχώς με την άδεια του Δήμου Αθηναίων- το πάρκο ως εργοτάξιο της παρακείμενης μεγάλης οικοδομή), δεν επιθυμεί την παρουσία των κατοίκων (ιδιαίτερα των ηλικιωμένων) στο πάρκο.

Άλλωστε η αρχική πρόταση της εταιρείας ήταν κανένα παγκάκι στο πάρκο.

Είναι αυτονόητο πως όλοι εμείς οι κάτοικοι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Τα πάρκα δεν είναι απλά χώροι πρασίνου, αλλά και επικοινωνίας, ξεκούρασης, πολιτιστικής δημιουργίας, ρεμβασμού, περισυλλογής, και καταφυγής σε περιπτώσεις πανδημίας, μεγάλου σεισμού κ.λπ.

Απαίτησή μας είναι να αντικατασταθούν άμεσα τα «βάθρα» με κανονικά παγκάκια.

Το πάρκο πρέπει όπως ήταν και πριν (είχε 4 κανονικά παγκάκια) να παραμείνει προς χρήση των κατοίκων κι όχι να είναι βιτρίνα – πρασιά της παρακείμενης οικοδομής.

2) Όπως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι της Δ/νσης Πρασίνου μια τεράστια λεύκα σχεδόν ξεράθηκε με αποκλειστική ευθύνη των συνεργείων της εταιρείας ΝΟΒΑΛ που διαμορφώνει το πάρκο (έκοψαν ρίζες για να διευρύνουν το πεζοδρόμια και να κατεβάσουν το υψόμετρο του εδάφους).

Απαίτησή μας είναι να διασωθεί η λεύκα, κι αυτό δεν καταστεί συνατόν, να αντικατασταθεί από ανάλογο ψηλό δέντρο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ` Η Γραμματέας

Μ. Ζωίδης Ε. Παπαδήμα