1860/10-4-2019

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ΩΡΑ 6 μμ

Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

 

Να διασωθεί ο τελευταίος ελεύθερος χώρος της γειτονιάς μας (οικόπεδο της ΔΕΗ, επί της οδού Λάμψα).

Διαμαρτυρόμαστε για τη στάση της Διοίκησης της ΔΕΗ, που υπονομεύει την μακρόχρονη (πάνω από 30 χρόνια) προσπάθειά μας να διασώσουμε τον τελευταίο ελεύθερο χώρο (έκτασης 2,7 στρεμμάτων), της έντονα Πυκνοδομημένης γειτονιάς μας.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΔΕΗ:

       Καθυστερεί αδικαιολόγητα να απαντήσει στην από 21/11/2018 πρόταση του Δήμου Αθηναίων:

       Να υπολογιστεί (με εξωδικαστικό διακανονισμό), ως τιμή αποζημίωσής της, για την απαλλοτρίωση των 2,7 στρεμμάτων του τμήματος του οικοπέδου της επί της οδού Λάμψα (που, ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων μας, χαρακτηρίστηκε ως πράσινο με το ΦΕΚ 46/30-1-2003), η ίδια τιμή που αποφασίστηκε (με την υπ’ αριθ. 297/12-1-2018 απόφαση του Αρείου Πάγου), για το υπόλοιπο τμήμα των                 6 στρεμμάτων του οικοπέδου της ΔΕΗ που ήδη απαλλοτριώθηκε (ΦΕΚ 187/24-8-2017), από της Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).

       Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας  , ως εποπτεύον τη ΔΕΗ να παρέμβει, σύμφωνα άλλωστε και με την απόφαση του (ΦΕΚ 46/30-1-2003) να χαρακτηρίσει το οικόπεδο της ΔΕΗ ως σχολείο (τα 6 στρεμματα) και πράσινο (τα 2,7 στρέμματα).

       Επισημαίνουμε πως η ΔΕΗ απαλλοτρίωσε το 1970 το χώρο (20 στρέμματα) από το Γηροκομείο Αθηνών για την ανέγερση υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος (που ήδη έχει κατασκευασθεί), κι όχι για την ανέγερση μεγαθηρίου στέγασης των κεντρικών της γραφείων (όπως επιθυμεί).

            Παράλληλα ζητάμε από την υφυπουργό Παιδείας κα Τζούφη σύμφωνα με την υπόσχεσή της σε

πρόσφατη συνάντησή μας να επισπεύσει τις διαδικασίες έκδοσης ΦΕΚ για την ίδρυση νέου σχολείου, στα

υπόλοιπα 6 στρέμματα του οικοπέδου της ΔΕΗ.

            Ας σημειωθεί πως με τη θέση για ‘’εξωδικαστικό διακανονισμό ‘’ αλλά και για την ίδρυση νέου σχολείου, συμφωνούν όλοι οι φορείς των Αμπελοκήπων (Πολιτιστικοί, Αθλητικοί, Γονέων, Καθηγητών κλπ).

            Από το Δήμο Αθηναίων, ζητάμε να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να προωθήσει στην πράξη το αίτημά του για "εξωδικαστικό διακανονισμό προσδιορισμού της τιμής μονάδος" με τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

            Εμείς όλοι κάτοικοι και φορείς, για μια ακόμη φορά εκφράζουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.

ΟΧΙ  Άλλη κωλυσιεργία

ΟΧΙ Άλλο τσιμέντο στην πυκνοδομημένη γειτονιά μας

  Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Μ. Ζωίδης    

Η Γραμματέας Ε. Παπαδήμα