Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα   -   Ο ΟΣΚ αγόρασε τα 6 στρέμματα                                                                       Νοέμβρης /2015

Σαν αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής μας ο Οργανισμός Κτηριακές Υποδομές (πρ.ΟΣΚ) ολοκλήρωσε τη διαδικασία απαλλοτρίωσης των 6 στρεμμάτων  του οικοπέδου της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα (συνολικής έκτασης 8,6 στρεμμάτων), καταθέτοντας για λογαριασμό τηε ΔΕΗ το ποσόν των 1800.000 ΕΥΡΩ με στόχο να ανεγερθεί σύγχρονο Γυμνάσιο-Λύκειο , ώστε να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο-Λύκειο.

    Ανοίγει πλέον ο δρόμος για να αξιοποιηθεί το οικόπεδο της ΔΕΗ για σχολείο και πράσινο και όχι για την ανέγερση μεγαθηρίου στέγασης των κεντρικών υπηρεσιών της ΔΕΗ.

    Είχε προηγηθεί ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου (ΦΕΚ 46/30-1-2003) ως σχολείο (τα 6 στρέμματα) και πράσινο ( τα 2,65 στρέμματα)

    Ενώ το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση του 405/20-8-2013 καθόρισε ως προσωρινή τιμή μονάδος τα 300Ε/τετραγωνικό μέτρο  για το τμήμα του οικοπέδου της ΔΕΗ που προορίζεται για σχολείο (δηλαδή τα 6 στρέμματα).

    Το εφετείο συνεδρίασε στις 13 Οκτωβρίου 2015 για να καθορίσει την οριστική τιμή μονάδος.  

Ο Ενωτικός Αγώνας μας συνεχίζεται με στόχο:

1) Ο Οργανισμός των κτηριακών Υποδομών (Κτ. Υπ.) Πρώην ΟΣΚ– Πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να ξεκινήσει την διαδικασία της μελέτης και στη συνέχεια κατασκευής του σχολείου (Γυμνασίου-Λυκείου) , που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.

2) Ο Δήμος Αθηναίων , χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία απαλλοτρίωσης των 2,65 στρεμμάτων του οικοπέδου της ΔΕΗ για πράσινο εξασφαλίζοντας για λογαριασμό της ΔΕΗ (εγγραφή σε αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου Αθηναίων ) , το ποσόν των 795.000 ΕΥΡΩ (2.650μ2 Χ 300Ε/μ2 = 795.000)

Επισημαίνουμε τον υπαρκτό κίνδυνο απώλειας του τμήματος αυτού του οικοπέδου της ΔΕΗ (δηλαδή των 2,65 στρεμμάτων), που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας ( πυκνοδόμηση , οκταόροφα , στενοί δρόμοι , κλπ.), ενώ  θα στερήσει τη δυνατότητα — αφού η ΔΕΗ θα μπορεί να χτίσει ένα μικρότερο μεγαθήριο — να αποκτήσει η γειτονιά μας ένα ενιαίο ωραίο χώρο σημείο αναφοράς για επικοινωνία , πολιτιστική δημιουργία κλπ. ( πάρκο ΚΑΠΑΨ , παιδικοί σταθμοί , πράσινο , σχολείο , Γηροκομείο Αθηνών).