ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ - Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα

καπαψ

Ο Σύλλογος μας,σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς , με τους ενωτικούς αγώνες των κατοίκων , κατάφερε μετά από μακρόχρονο σκληρό αγώνα (δεκάδες συγκεντρώσεις ,πορείες ,εκδηλώσεις , δεντροφυτεύσεις κλπ) να αποτρέψει την τσιμεντοποίηση του χώρου όπως επιδίωκε η πολιτεία και να αξιοποιηθεί ως πάρκο υψηλού πρασίνου, σημείο αναφοράς της γειτονιάς για επικοινωνία , διασκέδαση , πολιτιστική δημιουργία.

Δημοσιευμένο στις Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 10:13 Προβολές: 317

 

Δημοσιευμένο στις Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016 10:46 Προβολές: 659

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1485/8-1-2016

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ (Κάτοικοι και Φορείς) ΑΠΑΙΤΕΙ

1) Να δοθεί κατά χρήση στο σύλλογό μας, ο χώρος του πάρκου ΚΑΠΑΨ(είσοδος από οδό Λάκωνος 9). Δηλαδή: μικρή αίθουσα 30 μ2 και μεγαλύτερη 100 μ2.

2) Να αξιοποιηθεί μια μεγάλη αίθουσα 100 μ2 επί του πάρκου ΚΑΠΑΨ (υπάρχουν συνολικά 5) για Λέσχη Φιλίας – ΚΑΠΗ.

Αγαπητοί Γείτονες

Για μια ακόμη φορά όλη η γειτονιά (εκατοντάδες κάτοικοι και όλοι οι φορείς με σχετικά υπομνήματά τους), Απαιτεί από το Δήμο Αθηναίων

1) ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΠΑΨ (είσοδος από οδό Λάκωνος 9)

α) Γιατί η δημιουργία του πάρκου ΚΑΠΑΨ, είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων και της κοινής δράσης όλων των φορέων, που ο σύλλογό μας πρωτοστάτησε.

β) Γιατί με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά τμήματα που διαθέτει, όπως: πολιτιστικά (χορός, θέατρο, χορωδία, ζωγραφική, φωτογραφία, θεατρικό παιχνίδι, ραπτική, κινηματογράφος, εκδρομές, περιηγήσεις μουσείων, μουσική ειρήνη κ.λπ.), περιβαλλοντικά (Γουδή, οικόπεδο ΔΕΗ, προσφυ-γικά, Αττικό Άλσος, παρκάκια περίπτερο Μετρό Πανόρμου κ.λπ.), Κοινωνικών αναγκών (Αλληλεγγύη, Γηροκομείο, Εκδρομές, κ.λπ.), αλλά και τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογός μας (συσκέψεις, συζητήσεις, ημερίδες, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές – ποιητικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα, βραδιές παραμυθιού κ.λπ.), το πάρκο θα αποτελέσει σημαντική εστία πολιτιστικής – ερασιτεχνικής δημιουργίας, προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών, ενώ παράλληλα έτσι θα εξασφαλιστεί και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

Ας σημειωθεί ότι η πρόταση του Δήμου Αθηναίων προς το ΕΣΠΑ αναφέρει χρήση στο υπόγειο «Γραφείο τοπικού συλλόγου» υπονοώντας προφανώς το σύλλογό μας, ενώ και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1785/18-12-2014), αναφέρει «Υπόγειο: χρήση μέσω του ΟΠΑΝΔΑ για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, κατά προτεραιότητα Πολιτιστικών Συλλόγων της γειτονιάς» (Δηλαδή κύρια του συλλόγου μας).

Είναι αυτονόητο πως η μακρόχρονη στενή συνεργασία και κοινή δράση του συλλόγου μας με όλους τους άλλους φορείς της γειτονιάς μας, εγγυάται πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, όποτε οι άλλοι φορείς επιθυμούν για κάποια εκδήλωσή τους, τη μεγάλη αίθουσα του υπογείου.

2) ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ – ΚΑΠΗ

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της γειτονιάς μας, πρέπει να

αποκτήσουν το δικό τους στέκι, ιδιαίτερα αυτή την

περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης.

3) Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε (1785/18-12-2014), να αξιοποιήσει τις 5 μεγάλες αίθουσες επί του πάρκου ως εξής:

  • Δύο (2) αίθουσες συνεχόμενες να δοθούν στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν Σ επ) «Μίρτιλλο Καφέ» που ιδρύθηκε το 2013.

  • Μια (1) αίθουσα να αξιοποιηθεί ως παιδική βιβλιοθήκη.

  • Μια (1) αίθουσα να λειτουργήσει ως βρεφική – νηπιακή βιβλιοθήκη με την ευθύνη του σωματείου «Διαβάζοντας μεγαλώνω» που ιδρύθηκε το 2013.

  • Μια (1) αίθουσα να αξιοποιηθεί ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για το παιδί με την ευθύνη του σωματείου «Η παιδική ηλικία και Γονεϊκότητα – το μεγάλο μας σπίτι».

Επισημαίνουμε πως και η πολύ μεγάλη αίθουσα (πάνω απ΄ το υπόγειο) επί του πάρκο, που χωρίστηκε σε 5 μικρότερες, θα αξιοποιηθεί από το «τμήμα Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ)».

4) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποβαθμίσουμε τη χρησιμότητα των παραπάνω χρήσεων.

Μάλιστα, απ΄ την πλευρά μας θα συμβάλλουμε για την επιτυχία των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

Όμως δεν είναι δυνατόν να μην ικανοποιούνται οι βασικές πρωταρχικές μας ανάγκες της γειτονιάς μας, που είναι να αποκτήσουμε όλοι εμείς οι γείτονες (κάτοικοι, παιδιά, ηλικιωμένοι), τα δικά μας στέκια (χώρους επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, αλληλεγ-γύης, πολιτιστικής δημιουργίας).

Ο Δήμος Αθηναίων έχει υποχρέωση να ακούσει τη φωνή της λογικής, τη φωνή της γειτονιάς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Μ. Ζωίδης                                                       Ε. Παπαδήμα

Δημοσιευμένο στις Τετάρτη, 23 Ιούλιος 2014 13:04 Προβολές: 908

 

Αρ. Πρωτ. 1328/21-7-2014

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Προς: Διαμερισματικούς Συμβούλους 7ης Δημοτικής Κοινότητας

Θέμα: Απόφαση Διαμερισματικού Συμβουλίου «Παραχώρηση αίθουσας διαστάσεων 6,8μ Χ 17 μ, δηλαδή 115 μ2 επί του πάρκου ΚΑΠΑΨ κατά χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων»

 

            Σας διαβιβάζουμε για μια ακόμη φορά το αίτημά μας, που επανειλημμένα γραπτώς και προφορικώς σας εκθέσαμε (τελευταία υπομνήματα με αριθ. πρωτ. Δήμου 067579/19-2-2014 και 092177/5-3-2014) και παρακαλούμε να το αποδεχθείτε λαμβάνοντας την ανάλογη απόφαση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου σας την Τετάρτη 23/7/2014 ώρα 7μμ.

            Συγκεκριμένα

            Όπως φαίνεται στο σκαρίφημα της πίσω σελίδας, στο πάρκο ΚΑΠΑΨ υπάρχουν μεταξύ άλλων στο ισόγειο επί του πάρκου και 5 αίθουσες διαστάσεων η καθεμία 6,8 μ Χ 17 μ, δηλαδή 115 μ2, που αυτή την περίοδο, όπως και οι υπόλοιπες, ανακαινίζονται με εργολαβία που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

            Ζητάμε να δοθεί μια απ΄ αυτές τις αίθουσες για τις ανάγκες του  συλλόγου, όχι μόνο γιατί η δημιουργία αυτού του πάρκου είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων των κατοίκων (στους οποίους πρωτοστάτησε ο σύλλογός μας), αλλά και το κυριότερο γιατί με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά πολιτιστικά τμήματα που διαθέτει ο σύλλογος (χορευτικά, θέατρο, χορωδία, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, φωτογραφία, κινηματογράφος κ.λπ.) και τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, θα αποτελέσει το πάρκο μια σημαντική εστία πολιτιστικής, ερασιτεχνικές δημιουργίας προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών, ενώ παράλληλα έτσι θα εξασφαλιστεί και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

            Ας σημειωθεί πως ο Δήμαρχος κ. Καμίνης στη συνάντησή μας στις 14/2/2014 μας δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με το αίτημά μας. Στην ίδια συνάντηση ο Δ/ντής Νομικών Υπηρεσιών κ. Γεωργακαράκος δήλωσε πως για την παραχώρηση της αίθουσας στο σύλλογο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό κώλυμα. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις, πως δηλαδή το αίτημά μας είναι δίκαιο και λογικό, μας έχουν δώσει όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

            Επισημαίνουμε πως με το αίτημά μας συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της περιοχής μας (γονέων, αθλητικοί κ.λπ.), όπως έχει φανεί απ΄ τις επανειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και των άλλων εκδηλώσεων όπου έχει αναφερθεί το θέμα (Γλέντι ΚΑΠΑΨ, κούλουμα ΚΑΠΑΨ, ανοιχτές συγκεντρώσεις κ.λπ.).

            Ευελπιστούμε πως μετά με την ομόφωνη απόφασή σας υπέρ του αιτήματός μας και το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει ανάλογη απόφαση.

 

                                                                                     Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος  Μ. Ζωίδης 

Η Γραμματέας Ε. Παπαδήμα

 

Δημοσιευμένο στις Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2015 13:27 Προβολές: 1407

  •  Να δημιουργηθεί Λέσχη φιλίας

  •  Να παραχωρηθεί κατά χρήση αίθουσα στο Σύλλογο μας

 Ποια είναι η κατάσταση στο Πάρκο

    Τον Σεπτέμβριο 2014, ολοκληρώθηκε η εργολαβία ανακαίνισης των αιθουσών στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας , Λάμψα , Λάκωνος)

    Στο πάρκο Καπάψ (έκτασης 10 στρεμμάτων) συγκεκριμένα υπάρχουν:

  α) Στο ισόγειο 5 μεγάλες αίθουσες εκάστη 115μ² και 5 μικρές εκάστη περίπου 25μ².
  β) Στο υπόγειο (είσοδος από οδό Λάκωνος), υπάρχουν 1 μεγάλη 100μ² και μία μικρή 25μ².

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

    Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (Συνεδρίαση 26η πράξη 1785/18-12-2014) καθορίστηκαν οι χρήσεις των αιθουσών ως εξής:

α) Οι αίθουσες του ισογείου

● Αίθουσα Α ( κοντά στην οδό Λάμψα)

    Χώρος για δημιουργική απασχόληση του μικρού παιδιού (κοινωνικοποίηση — πρόληψη ψυχοσωματικών δυσκολιών κλπ),

    Η λειτουργία  του θα εξασφαλιστεί από το Δήμο Αθηναίων (Αντιδήμαρχος για το παιδί ), σε συνεργασία με το σωματείο με την επωνυμία  “Α παιδική ηλικία και γονεϊκότητα  - το μεγάλο μας σπίτι „

● Αίθουσα Β (συνέχεια της αίθουσας Α)

Βρεφική - νηπιακή βιβλιοθήκη ( για παιδιά 0 –6 ετών).

    Η λειτουργία της θα εξασφαλιστεί από τον ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με το σωματείο  “ Διαβάζοντας μεγαλώνω „

    Το Διαβάζοντας μεγαλώνω είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 στην Αθήνα.

Βασικό στόχο έχει “ Να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα„

 

● Αίθουσα Γ  Παιδική βιβλιοθήκη για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους , με την ευθύνη του ΟΠΑΜΔΑ.

●Αίθουσες Δ και Ε Χώρος  αναψυχής και καλλιτεχνικών δράσεων.

    Η χρήση αυτών των δύο αιθουσών θα δοθεί στην ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική οργάνωση ) με όνομα Myrtillo.

    Το Myrtillo café  ιδρύθηκε στις 29-1-2013 και άρχισε να λειτουργεί στις 28 Οκτωβρίου 2013

    Υπάγεται στο νόμο 4019/ΦΕΚ 2011 περί κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων , οι οποίες υποχρεούνται να προσλαμβάνουν άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων με ποσοστό 40% και άνω

 ●Αίθουσες Ζ  Πρόκειται για 5 μικρές αίθουσες των 25μ² εκάστη

   Οι αίθουσες θα αξιοποιηθούν από το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών ( ΔΒΑ) .

 β) Οι αίθουσες του υπογείου (ισογείου όμως από την οδό Λάκωνος)

    Θα αξιοποιηθούν μέσω του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού Πολιτισμού , Αθλητισμού , Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) , για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις , κατά προτεραιότητα πολιτιστικών συλλόγων της γειτονιάς μας.

Ο Δήμος Αθηναίων , αγνόησε τις προτάσεις μας

    Ο Σύλλογος μας επανειλημμένα πρότεινε ορισμένες χρήσεις για τις αίθουσες , που ικανοποιούν βασικές ανάγκες των κατοίκων , οι οποίες στο μεγαλύτερο βαθμό αγνοήθηκαν από το Δήμο Αθηναίων.

    Συγκεκριμένα προτείναμε

α) Να δοθεί κατά χρήση φυσικά , η μικρή υπόγεια αίθουσα των 25μ² για γραφείο του συλλόγου μας.

    Ο Σύλλογος μας δικαιούται αυτό το γραφείο.

1) Γιατί η δημιουργία του πάρκου ΚΑΠΑΨ αλλά και η διατήρηση-ανακαίνιση των αιθουσών είναι αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων και της κοινής δράσης όλων των φορέων που ο Πολιτιστικός Σύλλογος μας πρωτοστάτησε

2) Γιατί με την παρουσία του συλλόγου μας στο πάρκο, με τα πολλά πολιτιστικά του τμήματα και τις πολλές εκδηλώσεις του, το πάρκο θα αποτελέσει μία σημαντική εστία πολιτιστικής-ερασιτεχνικής δημιουργίας και αλληλεγγύης προς όφελος όλων των κατοίκων και των παιδιών, ενώ παράλληλα έτσι θα εξασφαλίσει και μεγαλύτερη προστασία του πάρκου.

    Ας σημειωθεί ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνοδεύει την αίτηση για ένταξη του έργου “Αποκατάσταση κτιρίων ΚΑΠΑΨ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική (συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης) , αναφέρει σχετικά με τις χρήσεις “γραφείο τοπικού συλλόγου„ υπονοώντας σαφέστατα το σύλλογο μας σύμφωνα άλλωστε με τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων παραγόντων (Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι κλπ).

    Επισημαίνουμε επίσης ότι σε σχετικό υπόμνημα τους προς το Δήμο Αθηναίων όλοι οι φορείς της περιοχής μας, συμφωνούν να παραχωρηθεί αίθουσα κατά χρήση στο σύλλογο μας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους παρακάτω φορείς:

- Ένωση Γονέων 7ης Δημοτικής Κοινότητας

- Σύλλογοι Γονέων 16ου Λυκείου , Γυμνασίου

- Σύλλογοι Γονέων 107 , 104 Δημοτικών

- Αθλητικός όμιλος “ Πέρα Κλουμπ „ 

- Αθλητικός όμιλος Αμπελοκήπων

- Σύλλογος εργαζομένων στο Γηροκομείο Αθηνών

- Σύλλογος Κρητών Αμπελοκήπων - Ψυχικού

- Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή

- Επιτροπή Αλληλεγγύης κατοίκων.

  β) Να αξιοποιηθεί η μεγάλη υπόγεια αίθουσα των 100μ²  από το σύλλογο μας και τους άλλους φορείς της γειτονιάς μας σύμφωνα άλλωστε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 1785/18-12-2014 που ρητά αναφέρει ότι << Προτεραιότητα στη χρήση έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της γειτονιάς >>

    Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε προς την διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ την ικανοποίηση μας , επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα (από 1-1-2015) με την αξιοποίηση της αίθουσας από το σύλλογο μας, σε συνεργασία με άλλους φορείς και κινήσεις πολιτών της γειτονιάς μας, δόθηκε η δυνατότητα σε εκατοντάδες γείτονες μας μέσα απ’ τα πολλά πολιτιστικά τμήματα και εκδηλώσεις να χαρούν , να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν να δημιουργήσουν.

γ) Να αξιοποιηθεί μία μεγάλη αίθουσα για ΚΑΠΗ (Λέσχη φιλίας)

    Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να αποδεχθεί το δίκαιο και λογικό αίτημα όλων των φορέων και κατοίκων.

    Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης , ανασφάλειας και αβεβαιότητας , έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους ώστε να αποκτήσουν το δικό τους στέκι , που οι ίδιοι θα αναλάβουν να οργανώσουν και αξιοποιήσουν βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

    Ας σημειωθεί πως και το Δημοτικό Συμβούλιο με παλιότερη ομόφωνη απόφαση του συμφωνούσε στη δημιουργία Λέσχης φιλίας.

 δ) Να αξιοποιηθεί μία μεγάλη αίθουσα (κατάλληλα  διαμορφωμένη-μικρή σκηνή κλπ) , για θεατρικές παραστάσες , θεατρικό παιχνίδι , εκδηλώσεις κλπ για χρήση απ’ όλους τους φορείς , τις θεατρικές ομάδες του συλλόγου μας , τους μαθητές των σχολείων , τις κινήσεις πολιτών κλπ.

ε) Να αξιοποιηθεί μία μεγάλη αίθουσα ως κυλικείο –καφετέρια με προσιτές τιμές.

Το θέμα της χρήσης των αιθουσών θα απασχολήσει και τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, την Κυριακή πρωί στις 29/11/2015 , ώστε ανάλογα με τις εξελίξεις να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις

 

Πάρκο ΚΑΠΑΨ

Στιγμιότυπα από δράσεις

Οπτικοακουστικό υλικό