Κάθε Πέμπτη, στις 8.15 μμ, στη νέα αίθουσα του Συλλόγου, στην οδό Λάκωνος 9, συνεχίζουμε τις κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο για όλους.Εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ταινίες και δυνατότητα συζήτησης με την προβολή τους."Κινηματογράφος": Μια τέχνη που διδάσκει, προβληματίζει, ψυχαγωγεί, ευαισθητοποιεί, ανατρέπει συνειδήσεις.

Τα φώτα σβήνουν...

Η λευκή οθόνη θα χρωματισθεί από εικόνες, η αίθουσα θα γεμίσει από μουσική, θα διαχύσει την ανθρώπινη χαρά, θα συγκινήσει, θα μυήσει σ'έναν κόσμο μαγικό, θα παράξει πολιτισμό!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:Νικήτας Δημέας 6944738640,Μινα Καλαποθάκη 6974896062, Μάχη Λαούδη 6944623306, Νικηφόρος Ζυγούρης 6972266499,Πανωραία Λαχανά 6932779104.Δημοσιευμένο στις Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018 20:54 Προβολές: 15

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ   -   ΜΑΗΣ 2018

πάντα με  ελεύθερη είσοδο

 Με τη γνωστή δυναμική που φέρνει μαζί του ο Μάης, με έμπνευση από τους αγώνες για κοινωνική χειραφέτηση, ελευθερία και δικαιοσύνη, από τις μεγάλες θυσίες αλλά και τις μεγάλες νίκες, από την αδήριτη ανάγκη του ανθρώπου για μια καλύτερη και ομορφότερη ζωή, παρουσιάζουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα, με προβολές σπουδαίων ταινιών, πολιτιστικά αφιερώματα, θεατρική παράσταση και μεγάλη συναυλία.

 

- Η πιο δημοφιλής αντιπολεμική ταινία όλων των εποχών «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ», στο σύλλογο, την Πέμπτη 3/5, 8.15μμ.

-Πολιτιστική βραδιά σε συνεργασία με το Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο «Ο Καύκασος», στο σύλλογο την Πέμπτη 10/5, 8.15μμ.

-Προβολή του ντοκιμαντέρ «EMERY TALES»,  με την παρουσία και των δύο δημιουργών του και τη συμμετοχή Ναξιώτικων συλλόγων, στο σύλλογο, την Τετάρτη 16/5, 8.15μμ.

-Θεατρική παράσταση «… και για σένα μαραζώνω» με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Χαϊδαρίου, στο αμφιθέατρο του Γηροκομείου, την Τρίτη 22/5, 8.15μμ..

-Μεγάλη συναυλία με το ιστορικό μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», στο ανοιχτό θεατράκι Φλώρου & Λάμψα, την Πέμπτη 31/5, 8.15μμ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: 

Μινα Καλαποθάκη 6974896062

Μάχη Λαούδη 6944623306

Νικηφόρος Ζυγούρης 6972266499

Νικήτας Δημέας 6944738640

Πανωραία Λαχανά 6932779104

 

Δημοσιευμένο στις Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 18:16 Προβολές: 100

Γειά σας από την κινηματογραφική ομάδα του συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Σας περιμένουμε στις δυο μεγάλες εκδηλώσεις μας , την Πέμπτη 30/11 & την Πέμπτη 14/12.

Επίσης θα έχουμε κανονικά προβολή και την Πέμπτη 7/12

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2017

Πέμπτη 30/11, 8.15μ.μ.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΖΩΙΔΗ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ & ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

 

Προβολή της εμβληματικής ταινίας JIMMY’S HALL (2014, διάρκεια 109’).

Αγγλο-ιρλανδική  δραματική ταινία, σκηνοθεσία Κεν Λόουτς.

Το 1921, σε μια Ιρλανδία στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, ο Τζίμι Γκράλτον στήνει με δικά του χρήματα, μια αίθουσα χορού, ένα μέρος όπου οι νέοι της κοινότητας θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται, να μαθαίνουν, να διαφωνούν, να ονειρεύονται... πάνω απ’ όλα όμως να χορεύουν και να διασκεδάζουν.

Ιρλανδία, 1932: ο Τζέιμς επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές.

Μία ανθρώπινη και συγκινητική ταινία, με πολιτικά μηνύματα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον προσωπικό αγώνα, την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη.

http://www.athinorama.gr/lmnts/events/cinema/10042023/Poster.jpg.ashx?w=170&h=250&mode=max

Ερχόμαστε με κέφι, φέρνοντας μαζί μας κάτι για φαγητό και ποτό αφού μετά την προβολή, μια μεγάλη παρέα όλοι, θα συνεχίσουμε με χορό και τραγούδι!

Επίσης φέρνουμε όλοι συσκευασμένα & τυποποιημένα τρόφιμα τα οποία θα διαθέσει ο σύλλογός μας στους πλημμυροπαθείς δοκιμαζόμενους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2017

Πέμπτη 14/12, 8.15μ.μ.

 

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ TANGO!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ!

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΧΡΩΜΑΤΑ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ, ΧΟΡΟ…

…Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ TANGO!

 

Προβολή της Αργεντίνικης ταινίας «Bar el Chino», ο Αργεντίνος Herman Mayr και ο Κώστας Βλαχόπουλος με μουσικές και ήχους που θα μας ταξιδέψουν στο Μπουένος Άιρες & την Αργεντινή και μια απίστευτη χορευτική παράσταση πάθους και ρυθμού Αργεντίνικου tango που έχει επιμεληθεί η καθηγήτρια χορού Μάχη Παπαδημητρίου με τις χορεύτριες και τους χορευτές του Poema Escuela Del Tango!

http://www.infohostels.com/immagini/news/814.jpg

Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες

https://3.bp.blogspot.com/-lzHw_DwE24s/We86JdzWifI/AAAAAAAADrU/qPU2IDD-eyIFZalCFgcGY8C1tVWQLhmigCLcBGAs/s1600/EGREC_small.jpg    https://3.bp.blogspot.com/-s9p3xyYW35A/We86MTZAnPI/AAAAAAAADrg/yR2nSA3LCQMva2ZkhMf6C9njx3yZHYdyQCLcBGAs/s200/Logo%2BInstituto%2BCervantes.jpg

Κινηματογραφική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ,

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

Δημοσιευμένο στις Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 20:14 Προβολές: 241

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ

ΜΑΡΤΗΣ 2017

  • Κάθε Πέμπτη, στις 8.00 μ.μ., πάντα μεελεύθερη είσοδο.
  • Στη νέα αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9

 

Μάρτης, ένας μήνας αφιερωμένος στη γυναίκα.

Στη γυναίκα που ερωτεύεται, αγαπά, αγωνίζεται, υποφέρει, αντιστέκεται, επαναστατεί, νικά…

Πέντε καταπληκτικές ταινίες από διαφορετικές μεριές της γης, με μια μεγάλη πρωταγωνίστρια, τη ΓΥΝΑΙΚΑ!

Στην τελευταία προβολή μας, στις 30/3, μαζί με την ταινία μας, θα τραγουδήσουμε  με  τη χορωδία του συλλόγου μας (στην επιμέλεια & το πιάνο ο δάσκαλος της χορωδίας Φώτης Κοπανιτσάνος), σε ένα αφιέρωμα γεμάτο ένταση, συναίσθημα και λυρισμό, για τη γυναίκα.

                                     Μη χάσετε κάτι, σας περιμένουμε!

  Πέμπτη 2/3

      8.00μ.μ.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ (2014, διάρκεια 111')

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λουκά Μπελβό με τους: Εμιλί Ντεκέν, Λοΐκ Κορμπερί

Μια εκπληκτική ταινία με δύο γοητευτικούς πρωταγωνιστές. Με καταλυτικό ρεαλισμό αποτυπώνει την ακτινογραφία μιας ερωτικής σχέσης που πνίγεται στην ταξική απόσταση που χωρίζει τους δύο εραστές.

Σ' ένα κομμωτήριο της πόλης Αράς στη βόρεια Γαλλία, εργάζεται η Τζένιφερ, μόνη μητέρα με παιδί. Μια μέρα εμφανίζεται ένας καινούργιος πελάτης, ένας Παριζιάνος καθηγητής Φιλοσοφίας, που πήρε μετάθεση για το Αράς, γόνος αστικής παρισινής οικογένειας και βαθιά διαποτισμένος από τα συστατικά που διαμορφώνουν και χαρακτηρίζουν το «είναι» της τάξης του.

 

§  Πέμπτη 9/3      8.00μ.μ.

LUCIA (1968, διάρκεια 116')

Κουβανέζικη ταινία, σκηνοθέτης Ουμπέρτο Σόλας.

Η Λουτσία, αριστούργημα του κουβανικού κινηματογράφου, είναι μια σπονδυλωτή ταινία με τρεις αυτόνομες ιστορίες που έχουν ωστόσο έναν κοινό συνδετικό κρίκο: τοποθετούνται χρονικά σε τρεις χαρακτηριστικές περιόδους του αγώνα για την απελευθέρωση της Κούβας, έχουν για ηρωίδα πάντα μια γυναίκα ονόματι Λουτσία, σε κάθε επεισόδιο ο αφηγηματικός άξονας είναι επικεντρωμένος γύρω από μια ερωτική ιστορία.

Το πρώτο επεισόδιο μας μεταφέρει στα 1895, στην εποχή της Ισπανικής αποικιοκρατίας, στο δεύτερο επεισόδιο, βρισκόμαστε στο 1932, περίοδο της δικτατορίας του Ματσάντο, ενώ στην τρίτη ιστορία ο Σόλας περιγράφει τα προβλήματα μιας όμορφης αγρότισσας στην Κούβα του Κάστρο, που ο ζηλιάρης άντρας της δεν την αφήνει να πηγαίνει στο λαϊκό πανεπιστήμιο.

Πέμπτη 16/3    8.00μ.μ.

Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(2011, διάρκεια: 125')

Συμπαραγωγή Γαλλίας-Βελγίου-Ιταλίας, σκηνοθεσία Ράντου Μιχαϊλεάνου.

Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Άτλαντας του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ’ τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ. Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό.

Μια αραβόφωνη αριστοφανική κωμωδία, εύστοχη, καυστική, υπαρξιακή, ανθρωπιστική.

Μία ωδή στην αγάπη και την ίδια τη γυναίκα.

 

Πέμπτη 23/3  8.00μ.μ.

ΤΟ ΑΛΑΤΙ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

(2008, διάρκεια: 109')

Παλαιστινιακή ταινία, σκηνοθεσία Ανμαρί Τζασίρ

Η Σοράγια, 28 χρονών, ζει με την οικογένειά της στο Μπρούκλιν. Είναι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες της εργατικής τάξης. Μια μέρα ανακαλύπτει ότι οι οικονομίες του παππού της έχουν παγώσει στον τραπεζικό του λογαριασμό στην Τζάφα, απ’ όπου εξορίστηκε το 1948. Η Σοράγια επιθυμεί να επιστρέψει στην Παλαιστίνη και τελικά τα καταφέρνει, με κόστος όμως το όνειρο αυτό να την απομακρύνει όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα. Γνωρίζει τον Εμάντ, ο οποίος, αντίθετα με την ίδια, έχει βάλει σκοπό να φύγει για πάντα από την Παλαιστίνη. Μαζί θα ανακαλύψουν ότι ο αγώνας για ελευθερία είναι υποχρέωση, ακόμα κι όταν σε ωθεί στην παρανομία.

 

  Πέμπτη 30/3

      8.00μ.μ.

ΟΛΓΑ (2004, Διάρκεια: 144')

Βραζιλιάνικη βιογραφική, δραματική ταινία, σκηνοθέτης Χάιμε Μονγιαρδίμ.

Η συγκλονιστική ταινία για τη ζωή μιας μεγάλης ηρωίδας,
μιας γυναίκας-σύμβολου, θύμα του βραζιλιάνικου φασισμού και των ναζί.

Μια γυναίκα​ που έγινε ηγέτης,​ μια ηγέτης​ ​που έγινε επαναστάτρια, μια επαναστάτρια​ ​ που πολέμησε για τ​ι​ς ιδέες της και έζησε μια μεγάλη αγάπη.

Μια «ξένη», μια Εβραία που αγάπησε και έκλαψε ο λαός της Βραζιλίας.
Η ΟΛΓΑ ΜΠΕΝΑΡΙΟ ΓΚΟΥΤΜΑΝ ΠΡΕΣΤΕΣ είναι μια από τις πιο ηρωικές γυναικείες φιγούρες παγκοσμίως που ήρθε η ώρα να την γνωρίσουμε και στην Ελλάδα μέσω της αριστουργηματικής «Όλγας», μιας ταινίας που δικαιωματικά αποδίδει στον κινηματογράφο τον ορισμό της «7ης τέχνης»!

Η προπολεμική Γερμανία, η δημοκρατία της Βαϊμάρης, η στράτευση  ενάντια στον ναζισμό, ο αδιάκοπος αγώνας για την νέα κοινωνία της ισότητας, της δικαιοσύνης και της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η φασιστική Βραζιλία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, συνθέτουν τον καμβά όπου ζωγραφίζεται η συγκλονιστική ζωή της Όλγας.

 

 

Πριν και μετά την ταινία, θα απολαύσουμε τη χορωδία του συλλόγου μας σε ένα μουσικό αφιέρωμα  για τη γυναίκα. (στην επιμέλεια & το πιάνο ο δάσκαλος της χορωδίας Φώτης Κοπανιτσάνος).

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Χριστίνα Σωτήρχου:

6943992135

Μίνα Καλαποθάκη:

6974896062

Πανωραία Λαχανά:

6932779104

Μάχη Λαούδη:

6944623306

Γιάννης Ξένος:

6944277055

Νικηφόρος Ζυγούρης:

6972266499

Νικήτας Δημέας:

6944738640

 

 

 

Δημοσιευμένο στις Κυριακή, 26 Νοέμβριος 2017 17:36 Προβολές: 88

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Κάθε Πέμπτη 8.15μμ.
Στην αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ (Λάκωνος 9)

Συναντιόμαστε και φέτος , μετά από την πετυχημένη προηγούμενη σεζόν , για να ζήσουμε όλοι οι κάτοικοι μαζί ( με ελεύθερη φυσικά είσοδο) τη μαγεία του κινηματογράφου αλλά και τις πλούσιες εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Μινα Καλαποθάκη 6974896062 Μάχη Λαούδη 6944623306 Νικηφόρος Ζυγούρης 6972266499 Νικήτας Δημέας 6944738640 Πανωραία Λαχανά 6932779104

Δημοσιευμένο στις Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 16:04 Προβολές: 280

Η κινηματογραφική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων σας καλεί την Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017, 8.00μμ, στην αίθουσα Λάκωνος 9, στην προβολή της συγκλονιστικής ταινίας FILS DE GRÈCE: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ (2015, διάρκεια 160’) του σκηνοθέτη Διονύση Γρηγοράτου, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή του σκηνοθέτη.

Θέμα ταινίας:
    Η μαζική μετακίνηση 60.000 και πλέον παιδιών μακριά από τις εστίες τους, στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. 30.000 περίπου, από τον Δημοκρατικό στρατό, εκτός της Πατρίδας, σε Ιδρύματα Πολιτικών Προσφύγων σε χώρες της χωρισμένης Ευρώπης του Ψυχρού Πολέμου και άλλα τόσα, από τον Κυβερνητικό στρατό, σε «Παιδοπόλεις» που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη.
Τραγικά οδοιπορικά που δεν τέλειωσαν με το τέλος του Εμφυλίου αλλά συνεχίστηκαν εκτός και εντός της Ελλάδος με εξορίες, απαγορεύσεις επανόδου στις εστίες τους, διακρίσεις κλπ. Οδοιπορικά που συνεχίζονται και στις μέρες μας με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που κουβαλούν αυτά τα «πρώην παιδιά» για μια «παιδική ηλικία» που δεν έζησαν τότε και η μνήμη τους δεν μπορεί σήμερα να αναπληρώσει :
Ποιος μας δίνει τα παιδικά μας χρόνια;
Κανείς! Μόνο η Ιστορία…
 Πρόκειται για μία ταινία μυθοπλασίας που, όμως, συνθέτει:
Υπαρκτά πρόσωπα (που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα και εξασφαλίζουν αυθεντικότητα…) και επινοημένα (ηθοποιοί), επιλεγμένο Αρχειακό υλικό που τα δραματικά του στοιχεία ενσωματώνονται αβίαστα στην ταινία και προωθούν τη δράση π.χ. η μυθιστορηματική παρουσία του Paul Eluard στα βουνά της Ελλάδας το 1949,σκηνές αναπαράστασης που αλληλοσυμπληρώνονται με το Αρχειακό υλικό σε ενιαίο σώμα, απλώνοντας τη δράση σε σημαντικές περιόδους και διαφορετικές χώρες και σημαντικά Πολιτικά πρόσωπα που βίωσαν τα γεγονότα (πέραν των Πρωταγωνιστών).

Διακρίσεις:
Επίσημη Συμμετοχή στο τμήμα Focus on World Cinema
του 39ου Montreal World Film Festival

Διονύσης Γρηγοράτος
1961-64 Ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πειραιά και καλλιτεχνική διεύθυνση. Κριτική Κινηματογράφου σε Φιλολογικά Περιοδικά.
1961-65 Βοηθός Σκηνοθέτης και Μοντέρ στα «Στούντιο ΑΝΖΕΡΒΟΣ».
1964-66 Μέλος της Ομάδας «Ανεξάρτητα Επίκαιρα – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΗ».
1967-74 Συγκέντρωση ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ περιόδου 1912-74
1976-78 «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ» fiction-documentary 240 λεπτών (Ειδική Διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ της Nyon, Διάκριση Ελλήνων Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)
1981-84 «ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΗ ΣΜΥΡΝΗ», «ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ», «ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ’21» και άλλα ωριαία fiction-documentaries, επίσημες συμμετοχές της ΕΡΤ σε διεθνή φεστιβάλ (Prix d’ Italia κ.α.).
1985-88 «Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΛΚ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ». Ταινία μεγάλου μήκους 123 λεπτά (Κρατικό Βραβείο Σεναρίου και άλλα 4 ειδικά βραβεία συντελεστών. 4 βραβεία συντελεστών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).
1986-94 Σειρές στην ΕΡΤ «ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» (50 επεισόδια), «ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ – ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ» (6 επεισόδια).
1990-91 «ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ-ΛΕΟΝΕ», fiction-documentary 60 λεπτών (Κρατικό Βραβείο).
1994-95 «ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΑΤΡΟ», fiction-documentary 120 λεπτών (Κρατικό Βραβείο).
1998-99 «ΤΕΤΡΑΣ, Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» Μουσική σειρά για τα Ρεμπέτικα τραγούδια (4 επεισόδια, συνολικής διάρκειας 240 λεπτών).
1999-00 «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ Σ’ ΟΛΑ», ταινία μεγάλου μήκους 123 λεπτών (Green Film Prize στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Καΐρου).
2001-02 «ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΡΓΑΤΙΑ», μουσική σειρά για το Εργατικό Τραγούδι» σε 6 αυτόνομα επεισόδια των 60 λεπτών, παραγωγής ΕΡΤ και ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Φεστιβάλ Τορόντο, Βανκούβερ, κ.α.).
2003 «ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΖΩΗ», σειρά 10 ημίωρων επεισοδίων για την Εργατική Τάξη.
2004 «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ», επετειακό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τους εργαζόμενους στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ του 2004 στην Αθήνα. Παραγωγή ΓΣΕΕ.
1975-10 Συγκέντρωση ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ περιόδου 1975-10
2008-14 «FILS DE GRÈCE» ταινία μεγάλου μήκους.
Βιβλία
1975 «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ» - Διηγήματα (Εκδόσεις «Καστανιώτης»).
1980 «ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ» νουβέλα (Εκδόσεις «Κέδρος»).
Σας περιμένουμε! Κινηματογραφική Ομάδα.
Τηλ.επικ: 6944738640 Νικήτας Δημέας, 6943992135 Χρηστίνα Σωτήρχου,6974896062 Μίνα Καλαποθάκη, 6932779104 Πανωραία Λαχανά, 6944277055 Γιάννης Ξένος, 6972266499 Νικηφόρος Ζυγούρης, 6944623306 Μάχη Λαούδη.

 

Πάρκο ΚΑΠΑΨ

Στιγμιότυπα από δράσεις

Οπτικοακουστικό υλικό