ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 23/7/2020

  • Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

  • Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου «Μετρό Αμπελόκηποι»

23/7/2020

στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αθηναίων

ΟΧΙ Στην Καταστροφή του Πάρκου

στο Μετρό «Αμπελόκηποι»

Για μια ακόμη φορά

1) Καταγγέλλουμε την απόφαση του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης (που εποπτεύεται απ’ το Υπουργείο Παιδείας) να εκχωρήσει από ένα ήδη διαμορφωμένο Πάρκο 2000 τετρ. μέτρων που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περιοίκους και χιλιάδες επιβάτες του Μετρό, ένα τμήμα του 830 τετρ. μέτρων, σε ιδιωτική εταιρεία, για να χτίσει εκεί δύο κτίρια των 60 τετρ. μέτρων το καθένα, για εμπορική εκμετάλλευση με 3 θέσεις στάθμευσης, και δρόμο εξυπηρέτησης που θα διασχίζει το Πάρκο.

2) Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 ώρα 5 μμ στην Τεχνόπολη (Γκάζι):

Να ληφθεί απόφαση για άμεση τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης ώστε να χαρακτηριστεί ο χώρος ως κοινόχρηστο πράσινο και παράλληλα για αναστολή των οικοδομικών εργασιών και αδειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης.

Έτσι θα αποτραπεί η καταστροφή του τελευταίου ίσως ελεύθερου δημόσιου χώρου στην καρδιά των Αμπελοκήπων που διακρίνονται για την πυκνοδόμηση και τους περιορισμένους, σχεδόν ανύπαρκτους ελεύθερους χώρους.

Ας σημειωθεί πως η μεγάλη έλλειψη σε πράσινο έχει καταγραφεί και από το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Συν.: Κείμενο «Διαμαρτυρία» με τίτλο «Όχι στη Δόμηση του Πάρκου στο Μετρό Αμπελόκηποι» που υπογράφεται από 8 φορείς και 500 κατοίκους μέχρι τώρα.