ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/6/2020

1992/24-6-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας,

Αγαπητοί γείτονες,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκτίμησε πως λόγω της πανδημίας δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στη γειτονιά μας οι μεγάλες πολιτιστικές μας εκδηλώσεις με τίτλο «καλοκαιρινές διαδρομές», αν και κατανοούμε απόλυτα τη μεγάλη ανάγκη όλων μας για την πραγματοποίησή τους.

Τα πολιτιστικά μας τμήματα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο τηρώντας, φυσικά, τα πρωτόκολλα υγείας που θα εκδοθούν από τους αρμόδιους φορείς. Ήδη, σε κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου με τους υπεύθυνους των διαφόρων τμημάτων μας, διατυπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία τους.

Είναι αυτονόητο πως ο Σύλλογός μας θα εντείνει τις προσπάθειές του για την προώθηση των κοινών μας προβλημάτων και την περίοδο του καλοκαιριού.

Έτσι, συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη στο γραφείο του, στις 5/6/2020 και στη συνέχεια στις 13/6, μετά από πρότασή μας, πραγματοποιήθηκε περιοδεία του κ. Δημάρχου στη γειτονιά μας για να γνωρίσει επιτόπου τα βασικά προβλήματά μας όπως: οικόπεδο ΔΕΗ, Γηροκομείο Αθηνών, γηπεδάκι 5Χ5 πίσω από τους παιδικούς σταθμούς Φλώρου, προσφυγικά Πανόρμου, περίπτερο μετρό Πανόρμου, αποτμήσεις για πράσινο (Καντούνη, Σεβαστοπούλου, Λ. Μπέλλου, Πάγκα), παρκάκια επί της οδού Ριανκούρ, παρκάκι Μοισιόδακος, παρκάκι μετρό Αμπελοκήπων, μητροπολιτικό πάρκο Γουδή κ.λπ..

Ο κ. Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον και κατανόηση για τις θέσεις μας, επιφυλασσόμενος για τις οριστικές του απαντήσεις μετά από διαβούλευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, για το μεγάλο θέμα της απαλλοτρίωσης των 2,7 στρεμμάτων του οικοπέδου της ΔΕΗ, που έχει χαρακτηριστεί ως πράσινο από το 2003, ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε με την πρότασή μας για προσδιορισμό της τιμής μονάδας με εξωδικαστικό διακανονισμό (ώστε να αποζημιωθεί άμεσα η ΔΕΗ) και ήδη ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να την αποδεχτεί.

Ο Σύλλογός μας, χωρίς εφησυχασμό, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στα προβλήματά μας, διεκδικώντας πάντα τις λύσεις τους.

Παράλληλα, σε συνεργασία με άλλους φορείς, θα συμβάλλουμε για την αποφασιστική ισχυροποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας, καθώς και για τη μείωση των δραματικών επιπτώσεων στην ποιότητα ζωής μας, αν υλοποιηθούν οι αντιπεριβαλλοντικές διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι και ανυπομονούνε να ξανασυναντηθούμε το φθινόπωρο με περισσότερες ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις και δυναμικούς αγώνες για όλα όσα μας αφορούν.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                      ` Η Γραμματέας

Μ. Ζωίδης                          Ε. Παπαδήμα