ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ για το Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων

 

 Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων

 Πουλίου 29 & Λαμίας - 11523 Αθήνα , Μετρό <<Αμπελόκηποι>> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ. 210 6457730

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Λάκωνος 9,   Τηλ:  6944914529 – 6944738640 - 6946 509575   Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      www.anoampelokipi.gr  Facebook: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ»

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη

Κοινοποίηση προς: τον Αντιδήμαρχο κ. Αξιώτη

                                  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τεντόμα

                                 τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Τσιατσιάμη

                                 τον Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών  κ. Γεωργακαράκο

                                 όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους

 

Αθήνα 23 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ για το Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων

 

Μετά από την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών του Δήμου ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της διακοπής των εργασιών στο Πάρκο Μετρό Αμπελοκήπων κατά τη χθεσινή εκδίκασή τους στο Διοικητικό Εφετείο, αναστέλλουμε την εκδήλωση που είχαμε ανακοινώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας για την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Θεωρούμε θετική εξέλιξη την απόφαση απόρριψης.

Όμως:

  1. Εκκρεμούν στο Διοικητικό Εφετείο οι Αιτήσεις Αναστολής που έχουν καταθέσει πρόσφατα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και η εταιρεία Παλαιά Προσφυγικά Αλεξάνδρας ΙΚΕ και οι αντίστοιχες Αιτήσεις Ακύρωσης της διακοπής των οικοδομικών εργασιών που έχει εκδώσει για τον επίμαχο χώρο ο Δήμος.
  2. Καθυστερεί η έγκριση από το ΥΠΕΝ της αναστολής εργασιών και έκδοσης οικοδομικών αδειών που έχει ζητήσει ο Δήμος εν όψει της τροποποίησης του σχεδίου πόλης στον επίμαχο χώρο.

Γι’ αυτό, οι Σύλλογοι και η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια τσιμεντοποίησης του Πάρκου Μετρό Αμπελοκήπων και να πετύχουμε την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων για την μετατροπή και τυπικά του επίμαχου χώρου σε Κοινόχρηστο Πάρκο.