ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ώρα   8.00 μ.μ.

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

 

Με τα συγκροτήματα

"Λαλητάδες" &  "Δημήτρης Κότσικας"

Σουβλάκια

Μπύρες

Αναψυκτικά

            

-    Θα χορέψουν με παραδοσιακές φορεσιές και δημοτικούς χορούς από Ήπειρο (Μουργκάνα), Θράκη (Χιονάδες) και Χίο τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, με υπεύθυνη την κ. Αγγελική Καραγιώργου

-    Θα μας διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια απ΄ όλη την Ελλάδα τα εξαίρετα, παραδοσιακά, αυθεντικά συγκροτήματα των Λαλητάδων και του Δημήτρη Κότσικα.

 

ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ - ΚΕΦΙ - ΧΟΡΟΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ο Σύλλογός μας, από την ίδρυση του το 1959 πρωτοστατεί για την περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

 

Βασικοί περιβαλλοντικοί στόχοι αυτή την περίοδο είναι:

1) Αξιοποίηση του οικοπέδου της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα ως σχολείο (τα 6 στρέμματα) και πράσινο (τα 2,5 στρέμματα).

2) Πλήρης επαναλειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών (σήμερα λειτουργούν μόνο 3 πτέρυγες σε σύνολο 9).

3) Κήρυξη ως διατηρητέων των προσφυγικών κατοικιών επί της οδού Πανόρμου, για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

4)  Ολοκλήρωση της υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή ως ενιαίου χώρου υψηλού πρασίνου, αναψυχής, ήπιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων χωρίς εμπορευματοποίηση, και ασύμβατες για Μητροπολιτικό Πάρκο λειτουργίες (γήπεδο Παναθηναϊκού, Μπαντμιντον, ΕΠΟ, κτίριο Αστυνομίας κλπ) ανάσα ζωής για όλους τους κατοίκους της Αθήνας.

5) Προστασία του Αττικού Άλσους (διατήρηση του δασικού χαρακτήρα στο σύνολό του).

6) Προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού (απόλυτη νομοθετική προστασία, καμία οικιστική επέκταση, άμεση απομάκρυνση ασύμβατων για το δάσος εγκαταστάσεων κ.λπ.).

 

Στο Σύλλογό μας λειτουργούν (στην αίθουσα Λάκωνος 9 – Πάρκο ΚΑΠΑΨ), πολλά πολιτιστικά τμήματα, όπως χορός, θέατρο, ζωγραφική, χορωδία, πολυφωνικό τραγούδι, ραπτική, θεατρικό παιγνίδι, κινηματογραφική λέσχη, εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, επιτροπή αλληλεγγύης κ.λπ.

 

Ενισχύστε το Σύλλογο – Γίνετε μέλη του

Η εξαμηνιαία συνδρομή είναι 10 Ευρώ

 

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ