ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/6/2017

          ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

 Τηλ. Επικοιν.: 6972408401,6941639001, 6974888323                                                                                                             Αθήνα 2-6-2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 31 Μαϊου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, με θέμα τον προγραμματισμό κοινής αγωνιστικής δράσης για την υπεράσπιση και υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διαδημοτικής Υμηττού, του Περιβαλλοντικού Δικτύου, της Β΄ΕΛΜΕ, του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». του Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής, του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, της Λαϊκής Συνέλευσης Ν. Φιλαδέλφειας, της Εναλλακτικής Δράσης, της Πρωτοβουλίας Αγώνα Ζωγράφου, η καθηγήτρια ΕΜΠ κα Πορτάλιου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Χολαργού–Παπάγου.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για την προάσπιση και υλοποίηση του Μητροπολιτικού πάρκου Γουδή σύμφωνα με τη μελέτη του Ε.Μ.Π χωρίς εμπορευματοποίηση, την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης κάθε ασύμβατης με αυτό δραστηριότητας, την αντίθεσή τους στην κατασκευή γηπέδου στην έκταση που προβλέπεται το Πάρκο Γουδή και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για την πραγματοποίηση όλων των προηγούμενων.

Τόνισαν ακόμη, όσον αφορά το ΠΔ 187/Δ/2011 το οποίο απειλείται με ακύρωση, ότι επαγρυπνούν και θα αγωνιστούν με στόχο: να διατηρηθεί και επεκταθεί η προστασία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και του όρους Υμηττού, του οποίου αποτελεί συνέχεια, και να θωρακιστούν από οποιαδήποτε ενδεχόμενη ασύμβατη εγκατάσταση, να απομακρυνθούν δε άμεσα οι υπάρχουσες.

Τέλος ο χρόνος πραγματοποίησης των κινητοποιήσεων και άλλα οργανωτικά ζητήματα θα συγκεκριμενοποιηθούν στην συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.

 

                                                                        Η Γραμματεία της Επιτροπής